Onderweg naar de toekomst: Op naar een duurzame luchtvaart

Dankzij de luchtvaart ligt de wereld binnen handbereik. Maar vliegen heeft een keerzijde: het heeft impact op mens en milieu. Veel mensen maken zich daar zorgen over en wij ook. Daarom werken we al een flink aantal jaren aan het verduurzamen van de luchtvaart. Onze ambitie is om de internationale klimaatdoelen te halen. Hoe we dat doen? Dat lees je hier.

Hoe doen we dat?

Onze route richting duurzame luchtvaart

We willen onze luchthavens de duurzaamste ter wereld maken. Daarom hebben we een routeplan uitgestippeld: met een groot aantal concrete acties om onze luchthavens uiterlijk in 2030 emissievrij te maken, en waarmee we bijdragen aan CO₂-vrije luchtvaart in 2050.

Dit kan jij doen

Zo kun jij bijdragen aan een duurzame luchtvaart. Drie tips om je reis duurzamer te maken.

Boek eens een treinticket

Neem eens de trein in plaats van het vliegtuig! Wist je dat op afstanden tot 700 km de trein op reistijd prima kan concurreren met het vliegtuig? Vanuit Schiphol en tal van andere stations gaan er treinen naar Antwerpen, Brussel, Parijs, Londen en diverse bestemmingen in Duitsland. De trein is bij deze afstanden duurzamer dan het vliegtuig.

Compenseer de uitstoot van je vlucht

Kies je voor het vliegtuig? Compenseer dan de CO2-uitstoot van je vliegreis. Bijvoorbeeld door het planten van bomen of investeren in duurzame energie. Belangstelling? Check de website van je luchtvaartmaatschappij, je reisbureau of organisaties die hierin gespecialiseerd zijn.

Kom met het openbaar vervoer naar Schiphol

Superleuk als je wordt gehaald of gebracht, maar het zijn wel extra autokilometers. Schiphol is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de trein reis je op groene stroom. Leuk weetje: steeds meer bussen op en rond Schiphol zijn elektrisch. Wil je toch met de auto komen? Kom dan met een elektrische Schipholtaxi.


Meer tips om duurzamer te reizen