Mag je met een gevulde drinkfles door security?

Je gaat vliegen via Schiphol en staat op de luchthaven met je drinkfles voor de securitycontrole. Hoe zat het ook alweer met die vloeistoffen? Mag je waterfles nou mee het vliegtuig in, of moet je die inleveren bij security? Goed nieuws: je drinkfles mag mee! En dat mag zelfs gevuld, als je fles van plastic of kunststof is. Is je fles van metaal? Giet deze dan leeg voor security. In dit blog lees je er meer over.

Plastic of metaal?

Je mag dus je eigen drinken meenemen in je drinkfles. Voor de securitycontrole is alleen van belang van welk materiaal je waterflesje is gemaakt. Dankzij de CT-scanners op Schiphol kunnen we bij security vloeistoffen scannen. En dus ook de inhoud van je plastic fles. Bij een metalen drinkfles kan dit niet. Kijk dus goed of je drinkfles van metaal of van een ander materiaal zoals kunststof is gemaakt.

Leeggieten of opdrinken

Heb je een plastic of kunststof waterfles? Dan kan die zonder problemen gevuld mee. Je kan de fles bij de securitycontrole gewoon in je handbagage laten zitten. Is je fles van metaal? Dan moet die leeg zijn als je door security gaat. Zorg dus dat je de inhoud van je metalen drinkfles van tevoren opdrinkt, leeggiet of gewoon leeg meeneemt. Na security kun je de fles weer vullen.

Regels voor vloeistoffen

Naast de drinkfles zijn er regels voor het meebrengen van vloeistoffen in je handbagage. Je mag vloeistoffen, gels, crèmes, zalfjes, pasta’s en spuitbussen (aerosols) meenemen in verpakkingen van maximaal 100 ml. In totaal mag je 10 items van 100 ml, dus maximaal een liter meenemen. Je vloeistoffen stop je in een hersluitbare, doorzichtige plastic zak van 1-liter inhoud. Verpakkingen groter dan 100 ml mogen alleen mee als ze bij de securitycontrole goedgekeurd worden door de CT-scan en de securitymedewerker.

Laat alles in je tas

Bij de securitycontrole op Schiphol hoef je niet je vloeistoffen uit je tas te halen. Je mag je plastic zak dus gewoon in je tas laten. Het kan zijn dat je op een andere luchthaven je vloeistoffen wel uit je handbagage moet halen bij security. Zorg dus dat je alles netjes verpakt hebt volgens de regels, dat scheelt weer! Als je niet zeker bent of je drinkfles op een andere luchthaven gevuld mee mag, kan je deze het beste leeg meenemen in je bagage. Of je drinkt alsnog de inhoud snel op. Proost!

Lees ook de vorige blogs

  • Brandweer Schiphol al 75 jaar paraat

    Gepubliceerd op:

    Brandbestrijding op onze luchthaven is ontwikkeld van een zandbak en een paar handpompen tot een professionele organisatie die Schiphol 24/7 brandveilig houdt.

  • Inpaklijst vliegvakantie

    Gepubliceerd op:

    Wat neem jij mee op vliegvakantie en in het vliegtuig? Met deze checklist voor je bagage weet je zeker wat in je koffer en in je handbagage mee mag.

  • What's in a name? Alles over onze straatnamen (4)

    Gepubliceerd op:

    Straten, wegen en pleinen: ook op Schiphol moeten ze een naam hebben. Vaak met een bijzonder (luchtvaart)verhaal waar we trots op zijn.