Veilig en verantwoord werken op Schiphol

Werk je op Schiphol, dan weet je dat de ontwikkelingen rond het coronavirus behoorlijk wat impact hebben op de luchthaven. Het is fijn om te zien dat we met alle collega’s de schouders eronder zetten om de reiziger weer het vertrouwen te geven dat veilig en verantwoord reizen mogelijk is. Daarvoor is het heel belangrijk dat we zelf goed op de hoogte zijn van de maatregelen die er op Schiphol gelden en ons zelf ook daaraan houden. Top als je daarmee kunt helpen.

Je eigen gezondheid

Veilig en verantwoord werken op Schiphol begint met je eigen gezondheid, want die vinden wij het allerbelangrijkst. Daarom:

 • Als je koorts hebt, of milde klachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn of een lichte hoest, blijf je thuis en meld je dit aan je leidinggevende.
 • Voel je je goed, dan kom je naar Schiphol. Het is slim om je mondkapjes mee te nemen, want in het openbaar vervoer en in delen van de passagiersgebieden in de terminal zet je die op. Dit wordt ook ter plekke aangegeven.
 • Overal op Schiphol houden we ons aan de 1,5 meter afstand. In de terminal en kantoren is dit duidelijk aangegeven met lijnen, stickers en posters. Fijn als je hier extra op let.
 • Op de luchthaven zijn extra mogelijkheden om je handen te wassen en te desinfecteren. Maak hier zoveel mogelijk gebruik van. Het handen schudden ben je inmiddels wel afgeleerd toch?
 • Mocht je hoesten of niezen, doe dit dan in je elleboog. En je neus snuit je in een papieren zakdoekje, dat je daarna meteen weggooit.

Dankjewel dat je elkaar helpt herinneren aan deze richtlijnen. Spreek elkaar ook gerust erop aan, als je denkt dat iemand zich niet bewust is hiervan en waardeer het als iemand jou eraan herinnert. Zo houden we het reizen en werken op Schiphol veilig en verantwoord.

Vragen over het coronavirus

Voor vragen over het virus zijn de GGD en het RIVM telefonisch te bereiken. Je kunt de landelijke informatielijn (0800-1351) iedere dag bellen tussen 08.00 en 22.00 uur. Of kijk op RIVM.nl.

Meer over veilig en verantwoord werken

 • Volg de Schiphol updates

  Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen over het coronavirus en Schiphol.

 • Reizen van en naar je werkplek

  Om Schiphol goed bereikbaar te houden, vragen we je zoveel mogelijk thuis te werken. Moet je toch op Schiphol zijn?

 • Alle maatregelen op een rij

  Om het risico op een nieuwe uitbraak van het coronavirus te verkleinen, hebben we voor jouw veiligheid en die van je collega’s en de reizigers maatregelen genomen.