Reizen van en naar je werkplek

Om Schiphol goed bereikbaar te houden, vragen we je zoveel mogelijk thuis te werken. Moet je voor je werk op de luchthaven zijn, dan zou het fijn zijn als je op de fiets of met de auto kunt komen. Heb je geen andere optie dan het openbaar vervoer, probeer dan drukte te vermijden door buiten de spits te reizen.

Mondkapje op in OV

In de trein en bus is het dragen van een mondkapje verplicht. Dit geldt ook voor de bussen van en naar de parkeerplaatsen op Schiphol. In het openbaar vervoer zijn er minder plekken beschikbaar dan voorheen. Daardoor kan het tijdens drukte voorkomen dat je even moet wachten op een volgende trein of bus. Fijn als je hier rekening mee kunt houden in je reisschema van en naar je werkplek.

Auto in plaats van OV

Reis je normaal met het openbaar vervoer van en naar Schiphol, maar wil je nu met de auto komen? Dat kan. Om te kunnen parkeren, vraag je bij je werkgever een parkeerplaats aan op je Schipholpas. Je kan je auto dan parkeren op P5, P30 of P40.

  • Alles over personeelsparkeren

    Je vindt hier alle informatie over parkeren voor medewerkers op Schiphol. Dan weet je zeker dat je goed staat.

Maatregelen bij parkeren

Ook op de parkeerplaatsen, in de parkeergarages en op parkeerterreinen houden we 1,5 meter afstand. Overal zijn markeringen voor looproutes die je hierbij helpen. Maak je gebruik van de trap of lift, kijk dan goed naar de instructies. Het kan zijn dat je even moet wachten of omlopen omdat er een maximaal aantal collega’s in de lift mag of omdat een trap eenrichtingsverkeer is geworden. Uiteraard houden we alle contactpunten, zoals de trapleuningen, deurknoppen en automaten extra goed schoon. Het is verstandig om regelmatig je handen te wassen en zo min mogelijk dingen aan te raken.

Bij de ingang van de terminal

Zoals je weet komen op Schiphol Plaza en het Jan Dellaertplein veel vervoersstromen samen. Daarom hebben we ook hier maatregelen getroffen om 1,5 meter afstand te kunnen houden en de looprichtingen duidelijk te houden. Er zijn gescheiden ingangen en uitgangen die duidelijk zijn aangegeven. Dankjewel dat je je hieraan houdt, voor jouw eigen veiligheid en die van collega’s en reizigers.