Gratis openbaar vervoer op Schiphol: Zet een JAS op je OV-chipkaart

Een aantal bedrijven op Schiphol biedt medewerkers de mogelijkheid om gratis met het openbaar vervoer te reizen op de luchthaven. Om hiervoor in aanmerking te komen, heb je een geldige OV-chipkaart en een goedgekeurde bedrijfspas van een aangesloten organisatie nodig. Je kunt je JAS (Jaarabonnement Schiphol) zelf online opladen.

Zo reis je met JAS op je OV-chipkaart

Om gratis te reizen binnen het Schipholgebied heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig, waarop je zelf, via online opladen, het JAS kunt zetten. Check hiermee gewoon in en uit zoals je dat normaal ook doet met een OV-chipkaart, dan wordt de JAS-korting automatisch verrekend. Let op: om in te kunnen checken, heb je een positief saldo nodig op je OV-chipkaart. Daarnaast moet je bij controle altijd je Schipholpas of bedrijfspas kunnen tonen.

Kom jij in aanmerking voor een JAS?

Een JAS is alleen geldig in combinatie met een van deze bedrijfspassen:

  • Schipholpas
  • Bedrijfspas Luchtverkeersleiding
  • Bedrijfspas Martinair
  • Bedrijfspas Transavia
  • Bedrijfspas AirFrance/KLM
  • Bedrijfspas KLM Catering Services
  • Bedrijfspas TUI Fly

Hoe kun je een JAS op je OV-kaart zetten

Het JAS vraag je online aan via de website van Connexxion. Klik op de zwarte tekst met ‘Jaarabonnement Schiphol’ en dan rechtsboven op ‘Volgende’ en doorloop de rest van de stappen. Vergeet na je aanvraag niet je JAS bij een oplaadpunt op je persoonlijke OV-chipkaart te laden. 

Je JAS is vanaf de ingangsdatum standaard 1 jaar geldig. Als jouw abonnement afloopt, kun je online een verlenging aanvragen. Op de website van Connexxion vind je alle relevante informatie. Heb je vragen over JAS en het opladen daarvan? Neem dan contact op met Connexxion. 

Waar kan ik reizen met mijn JAS?

Gratis reizen met JAS geldt voor heel Schiphol binnen de zones 5733 en 5734. De directe JAS-rit van Schiphol naar het hoofdkantoor van KLM en het busstation Amstelveen is alleen geldig voor buslijn 186 van Schiphol. Naast het busnet Schiphol in bovengenoemd gebied is het JAS-abonnement ook geldig op andere Connexxion-buslijnen: R-net 300 (niet op A9),341, 342 en 397