ECO₂-vignetten voor personeel: Goed voor elkaar

Als je op Schiphol werkt, in een milieuzuinige kleine, hybride of elektrische auto rijdt en op P30 of P40 parkeert, kom je in aanmerking voor een ECO₂ vignet. Het is echter niet meer mogelijk om een nieuwe ECO-vignetten aan te vragen. Je kunt wel jaarlijks een bestaand ECO-vignet verlengen.

ECO₂-vignet aanvragen jaarlijks verlengen

Een ECO₂-vignet voor P30 en P40 kost € 24,00 per jaar en is maximaal een kalenderjaar geldig: van 1 januari tot en met 31 december. Als je een ECO₂-plek hebt, ontvang je jaarlijks in oktober een e-mail waarmee je dit privilege een kalenderjaar kunt verlengen.

Heb je geen ECO₂-vignet? Dan is het helaas niet meer mogelijk om een nieuwe aan te vragen.

Hier moet je aan voldoen

Om in aanmerking te komen voor een verlenging van je vignet moet je auto minimaal uit het jaar 2000 komen en een maximale uitstoot van 95 gram CO₂ per kilometer hebben. Dit kun je controleren op rdw.nl. Elk najaar wordt de norm voor milieuvriendelijke auto's opnieuw vastgesteld. Alleen als je auto daarna nog aan de CO₂-voorwaarden voldoet, kun je het ECO₂-vignet met een kalenderjaar verlengen.

Gebruik van het vignet

Je ontvangt het ECO₂-vignet per post nadat Schiphol een bevestiging van verlenging heeft ontvangen, samen met de betaling voor het kalenderjaar. Plaats het vignet goed zichtbaar achter de voorruit wanneer je op een ECO₂-plek parkeert. Het vignet is strikt persoonlijk mag niet worden uitgeleend, gekopieerd of aangepast.

Sancties bij misbruik

Zonder vignet mag je geen gebruikmaken van de voorkeursplekken. Hierop wordt regelmatig gecontroleerd. Bij herhaaldelijk misbruik kan het ECO₂-vignet worden ingetrokken of mag je zelfs het personeelsparkeerterrein niet meer op.