ECO₂-vignetten voor personeel: Goed voor elkaar

Als je op Schiphol werkt, in een milieuzuinige kleine, hybride of elektrische auto rijdt en op P30 of P40 parkeert, kom je in aanmerking voor een speciale ECO2-parkeerplek. Op dit moment zijn alle ECO2-plekken vooraan personeelsparkeerterrein P30 en P40 vergeven.

ECO₂-vignet aanvragen of verlengen

Een ECO₂-vignet voor P30 en P40 kost € 22,50 per jaar en is maximaal een kalenderjaar geldig: van 1 januari tot en met 31 december. Als je een ECO₂-plek hebt, ontvang je jaarlijks in oktober een e-mail waarmee je dit privilege een kalenderjaar kunt verlengen. Vanwege de overweldigende interesse is er op dit moment een wachtlijst. Hiervoor kun je je aanmelden via het onderstaande formulier.

Kom je in aanmerking voor een vignet?

Om in aanmerking te komen voor een vignet moet je auto minimaal uit het jaar 2000 komen en een maximale uitstoot van 95 gram CO₂ per kilometer hebben. Dit kun je controleren op rdw.nl. Elk najaar wordt de norm voor milieuvriendelijke auto's opnieuw vastgesteld. Alleen als je auto daarna nog aan de CO₂-voorwaarden voldoet, kun je het ECO2-vignet met een kalenderjaar verlengen.

Gebruik van het vignet

Je ontvangt het ECO2-vignet per post nadat het VCC een bevestiging van aanmelding of verlenging heeft ontvangen, samen met de betaling voor het kalenderjaar. Plaats het vignet goed zichtbaar achter de voorruit wanneer je op een ECO2-plek parkeert. Het vignet is strikt persoonlijk mag niet worden uitgeleend, gekopieerd of aangepast.

Sancties bij misbruik

Zonder vignet mag je geen gebruikmaken van de voorkeursplekken. Hierop wordt regelmatig gecontroleerd. Bij herhaaldelijk misbruik kan het ECO2-vignet worden ingetrokken of mag je zelfs het personeelsparkeerterrein niet meer op.