Communiceer handsfree: ook aan airside

Handsfree bellen is op de openbare weg allang de normaalste zaak van de wereld. Met de landelijke campagne Ik rij mono roept de overheid op geen mobiele apparaten (zoals telefoons, tablets of mediaspelers) te gebruiken wanneer je aan het verkeer deelneemt.

Maar het belang van veilige verkeersdeelname houdt natuurlijk niet op bij het toegangshek van Schiphol. Ook aan airside waken we voor elkaars veiligheid. Het is daarom logisch om je handen vrij te houden voor het besturen van je voertuig. Vanaf 1 januari 2020 verwachten we van jou dat je je hier aan houdt en dus niet meer met een mobiele telefoon of losse porto in je handen rijdt.

Handen aan het stuur

Handsfree bellen doen we samen. Spreek met je werkgever en je collega’s af dat je niet opneemt als je aan het rijden bent, of parkeer eerst veilig voor je een oproep beantwoordt. Moet jij tijdens je werkzaamheden gebruik maken van een portofoon? Werk dan ook handsfree (dat wil zeggen een in het voertuig bevestigde portofoon voorzien van een losse microfoon aan een snoer).
Onthoud vooral: handen aan het stuur en aandacht op de weg.

Communiceer handsfree – ook aan airside

  • Hou je handen aan het stuur en je aandacht op de weg
  • Hou je aan de afspraken met je werkgever
  • Zorg voor een handsfree kit of vaste portofoon met daaraan een microfoon.
  • Gebruik eventueel oortjes.
  • Heb je dat alles niet en word je gebeld? Bel dan later terug.