Personeelsparkeren voor carpoolers: Samen rijden, samen profiteren

Vooraan op P30 en P40 zijn voorkeursplaatsen beschikbaar voor carpoolers. Om van deze plaatsen gebruik te maken, heb je een carpoolvignet nodig. Het is niet meer mogelijk om nieuwe carpoolvignetten aan te vragen. Je kunt nog wel jaarlijks een bestaand carpoolvignet verlengen.

Per 1 juli 2022 wordt het Carpool parkeren beëindigd. Helaas hebben we moeten constateren dat hiervan regelmatig misbruik wordt gemaakt (alleen in de auto). Ook is het niet gekoppeld aan de uitstoot van het voertuig. Uiteraard zijn carpoolers met een voertuig dat aan de uitstoot voorwaarden voldoet ook na 1 juli 2022 meer dan welkom op de speciale ECO plekken.

Jaarlijks verlengen van je huidige carpool-voorkeurplek

Een carpoolvignet voor een carpool-voorkeursplek op P30 en P40, kost € 32,50 per jaar en is maximaal een kalenderjaar geldig: van 1 januari tot en met 31 december. Als je een carpool-voorkeursplek hebt, ontvang je jaarlijks in oktober een e-mail waarmee je dit privilege een kalenderjaar kunt verlengen.

Heb je nog geen carpoolplek? Dan is het helaas niet meer mogelijk om een nieuwe aan te vragen.

Hier moet je aan voldoen

Je kunt alleen gebruikmaken van de carpoolparkeerplaatsen als je al in het bezit bent van een carpoolvignet. Bevestig de hanger met het vignet aan de binnenspiegel van je auto, zodat deze goed zichtbaar is. Het vignet is strikt persoonlijk en mag je niet uitlenen, kopiëren of aanpassen.

Daarnaast rij je met minimaal twee geregistreerde personen in de auto het carpoolgedeelte op- én af. De namen en kentekens van de reisgenoten moeten in de carpooladministratie staan ingeschreven.

Sancties bij misbruik

Als de hoofdbestuurder of één van de geregistreerde reisgenoten misbruik maakt van het vignet of de parkeerbevoegdheid, gelden de consequenties ook voor de andere ingeschreven deelnemers in die pool. Bij misbruik wordt het carpoolvignet ingetrokken of mogen de deelnemers zelfs het personeelsparkeerterrein niet meer op.