Personeelsparkeren voor carpoolers - Samen rijden, samen profiteren

Vooraan op P30 en P40 zijn voorkeursplaatsen beschikbaar voor carpoolers. Om van deze plaatsen gebruik te maken, heb je een carpoolvignet nodig. Deze kun je aanvragen bij het Vervoer Coördinatie Centrum Schiphol (VCC). Op dit moment zijn alle carpoolvignetten vergeven en is er een wachtlijst.

Carpoolplek aanvragen of verlengen

Een carpoolvignet voor P30 en P40 kost € 31 per jaar en is maximaal een kalenderjaar geldig: van 1 januari tot en met 31 december. Als je een carpool-voorkeursplek hebt, ontvang je jaarlijks in oktober een e-mail waarmee je dit privilege een kalenderjaar kunt verlengen. Op dit moment is er helaas wel een wachtlijst. Voor een plek op de wachtlijst kun je je hier aanmelden.

Hier moet je aan voldoen

Je kunt alleen gebruikmaken van de carpoolparkeerplaatsen als je voor een bedrijf op Schiphol werkt. Daarnaast rij je met minimaal twee geregistreerde personen in de auto het carpoolgedeelte op- én af. De namen en kentekens van de reisgenoten moeten in de carpooladministratie staan ingeschreven. Wijzigingen van je gegevens geef je door aan het VCC.

Gebruik van het vignet

Als er eenmaal een plek vrij komt, dan ontvang je als hoofdbestuurder per post een hanger met carpoolvignet. En de betaling voor het kalenderjaar. Bevestig de hanger met het vignet aan de binnenspiegel van je auto, zodat deze goed zichtbaar is. Het vignet is strikt persoonlijk en mag je niet uitlenen, kopieren of aangepassen.

Sancties bij misbruik

Als de hoofdbestuurder of één van de geregistreerde reisgenoten misbruik maakt van het vignet of de parkeerbevoegdheid, gelden de consequenties ook voor de andere ingeschreven deelnemers in die pool. Bij herhaaldelijk misbruik kan het carpoolvignet worden ingetrokken of mogen de deelnemers zelfs het personeelsparkeerterrein niet meer op.