Nieuws: Virtual Travel & Leisure Fair: Europa's eerste virtuele reisbeurs

Tussen 24 en 28 oktober vond de eerste virtuele reisbeurs in de Belgische geschiedenis plaats: de Virtual Travel & Leisure Fair. Daarmee had België een Europese primeur.

Gepubliceerd op: 21 december 2016

Internet en social media hebben in de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de reisbranche. Het was dan ook een kwestie van tijd voor de eerste virtuele variant van een vakbeurs gelanceerd zou worden. Tijdens de Virtual Travel & Leisure Fair presenteerden tal van spelers uit de reisbranche hun aanbod voor het komende zomerseizoen… op volledig virtuele wijze.

Virtueel bezoekje

Tijdens de eerste 2 dagen van het event richtten de ‘standhouders’, waaronder ook Amsterdam Airport Schiphol, zich volledig op professionals uit de reisbranche. In de dagen daarna konden ook consumenten een virtueel bezoekje brengen.

Interessant experiment

Wij hebben onze deelname ervaren als een interessant experiment. Uiteraard gaat er niets boven echt persoonlijk contact. Maar daar staat tegenover dat je tijdens een virtuele beurs op een innovatieve en laagdrempelige manier contact kunt leggen met branchegenoten, zonder fysieke beperkingen zoals standcapaciteit of reistijd. We kijken dan ook uit naar een vervolg!