Virtuele reis langs 100 jaar Schiphol: Online museum

In het online museum over Schiphol maak je een reis door de tijd. Je vindt er allerlei bijzondere verhalen, foto’s en filmpjes uit de rijke geschiedenis van onze 100-jarige luchthaven. Van het eerste straalvliegtuig tot de opening van de Polderbaan. Van een hond op vliegreis tot de komst van de Beatles.

Groeiende collectie

De items uit het online museum komen uit het archief van Schiphol zelf, van het Amsterdam Museum, het Stadsarchief en uit het publieke domein. Ook jij kunt bijdragen aan deze collectie!

Upload jouw Schiphol-foto

Het online museum is voor en door iedereen. Dus heb je op zolder nog een bijzondere Schiphol foto of video liggen? Deel dan je verhaal in het online museum. Zo zorgen we er samen voor dat al die Schiphol herinneringen in beeld en tekst levend blijven voor toekomstige generaties.

Schiphol tentoonstelling in het Amsterdam Museum

Het online museum is ontwikkeld samen met het Amsterdam Museum. In het Amsterdam Museum kun je vanaf september ook naar de familietentoonstelling '100 jaar Schiphol – Klaar voor vertrek'. Het online museum is ontworpen en gebouwd door Orange Tribes.