Treinknooppunt onder de terminal

Schiphol is met de trein rechtstreeks verbonden met veel plaatsen in Nederland en daarbuiten. Vanaf Amsterdam, Utrecht, Leiden, Den Haag, Delft en Rotterdam kun je zonder overstap 24/7 naar Schiphol reizen. Voor veel andere plaatsen hoef je slechts 1 keer over te stappen. Het NS-station ligt direct onder Schiphol Plaza. Het is snel en goed bereikbaar met roltrap en lift. Zo maken we het je makkelijk om voor de trein te kiezen in plaats van de auto. En je reis een stukje duurzamer te maken.

Treinstation platform

Eenvoudig plannen

Plan je treinreis eenvoudig via ns.nl, of gebruik 9292.nl voor een compleet ov-reisadvies.

Amsterdam Travel Ticket

Met het Amsterdam Travel Ticket reis je 1, 2 of 3 dagen onbeperkt met het deelnemend openbaar vervoer. Het ticket is inclusief een treinreis van Schiphol naar elk station in Amsterdam. Ook kan je hiermee gebruik maken van de shuttle service van en naar Schiphol met de Amsterdam Airport Express (bus 397) of Niteliner (N97).

Vanaf Schiphol met de trein naar het buitenland?

Bij het loket van NS International in de terminal koop je treinkaartjes voor onder andere de Thalys, ICE International en Eurostar. Je vindt het loket op Schiphol Plaza bij de andere NS loketten.

Trein checklist

Schiphol werkt aan betere voorzieningen ov

Het aantal reizigers dat met het openbaar vervoer komt, stijgt snel. Schiphol werkt daarom hard aan betere voorzieningen voor het openbaar vervoer. We noemen dit project de Multimodale Knoop Schiphol (MKS). Er komen betere voorzieningen op Plaza en het trein- en busstation op onze luchthaven. Het MKS-project bestaat uit 5 deelprojecten. Schiphol doet dit project samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Vervoerregio Amsterdam, gemeente Haarlemmermeer, NS en ProRail.