Schipholfonds-acties in het jubileumjaar: Twee bijzondere acties

Het Schipholfonds organiseerde in 2016 twee bijzondere acties ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van Schiphol. In het eerste half jaar heeft het fonds € 100.000 extra gedoneerd voor jeugdige sporters en in het tweede half jaar organiseerde zij de eerste Ronde van Schiphol.

Schiphol is jarig jeugdactie

Ruim 300 jeugdleden van sportverenigingen in de omgeving van Schiphol hebben tussen half januari en eind maart 2016 hun aanvragen ingediend voor de 'Schiphol is jarig'-jeugdactie van het Schipholfonds. Voorzitter Tom Egbers reikte op zaterdag 11 juni tijdens een feestelijke en sportieve middag aan de 53 winnaars de donaties uit. Hij kreeg daarbij hulp van snowboardster Nicolien Sauerbreij en Jos Nijhuis, directeur van Schiphol. In totaal was er een bedrag van € 100.000 beschikbaar.

Eerste ronde van Schiphol

Op 4 september 2016 ging de Ronde van Schiphol van start. Een nieuw fietsevenement dat voor het eerst werd georganiseerd ter ere van de 100-jarige verjaardag van Schiphol. Buurtbewoners van alle leeftijden konden gratis meedoen aan een van de ontspannen fietsroutes van 26 of 40 kilometer. Meer dan 300 deelnemers gingen langs bijzondere locaties op de luchthaven, zoals spottersplaatsen, de sneeuwvloot, de brandweer en gezellige stempelposten.

Fietsers tijden de Ronde van Schiphol op 4 september 2016 ter ere van het 100-jarig bestaan van Schiphol.