Schiphol in het nieuws: Groen licht voor nieuwbouw

Schiphol wil een internationale speler van belang zijn en blijven. Voor reizigers, zakenmensen en goederen. Constante ontwikkeling van de luchthaven is daarbij van groot belang. Eén van de grote vernieuwingen is de bouw van de nieuwe pier en terminal.

In volle gang

Om verbindingen verder vorm te geven, moeten we ons blijven ontwikkelen. De bouw van de nieuwe terminal wordt gebouwd naast Schiphol Plaza hoort daarbij. Evenals de aanbouw van de nieuwe pier. Zowel de nieuwe pier als de terminal worden verbonden met de bestaande terminal. De eerste voorbereidingen voor de bouw zijn in gang gezet. De nieuwe pier is naar verwachting eind 2019 klaar. Naar verwachting wordt de nieuwe terminal in 2023 opgeleverd.

Blijven ontwikkelen

Naast pier en terminal wordt de komende jaren ook geïnvesteerd in de ontwikkeling van het stationsgebied, het busstation, Schiphol Plaza en het Jan Dellaertplein.

Optimale service bieden. Dat is wat Schiphol de afgelopen 100 jaar heeft gedaan en wat we de komende jaren willen blijven doen. We willen verbindingen leggen tussen Nederland en de belangrijkste internationale regio’s.