Investeren in duurzame brandstof

Royal Schiphol Group neemt deel aan 2 start-ups die de ontwikkeling en productie van synthetische kerosine een flinke stap verder gaan brengen. De start-ups, Zenid en Synkero, zijn 8 februari opgericht tijdens de internationale conferentie over duurzame synthetische luchtvaartbrandstoffen in Den Haag.

Doel is tonnen synthetische kerosine produceren

Het doel van Zenid is een proef- en installatiefabriek oprichten, die binnen afzienbare tijd 1000 liter synthetische kerosine per dag kan produceren. De proeffabriek komt op of in de buurt van Rotterdam The Hague Airport, onderdeel van Royal Schiphol Group. Synkero wil een commerciële fabriek voor synthetische kerosine ontwikkelen op het terrein van de Amsterdamse haven. Van hieruit loopt een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Volgens de planning staat de fabriek er in 2027 en levert dan 50.000 ton synthetische kerosine per jaar.

Investeren in fabriek voor duurzame biokerosine

De start-ups passen goed in onze ambitie om de luchtvaart te verduurzamen en de uitstoot van een vliegreis omlaag te brengen. Om die reden investeert Schiphol Group ook in de fabriek voor duurzame biokerosine die in Delfzijl wordt gebouwd. De fabriek, de eerste in Europa, wil in 2023 gaan leveren.

Lees ook de vorige blogs:

 • RTHA in één klap energiepositief

  Gepubliceerd op:

  Rotterdam The Hague Airport legt een zonnepark aan met 37.000 zonnepanelen. Die leveren 14GWh stroom, 3 keer meer dan RTHA zelf nodig heeft.

 • Duurzaamheid centraal bij herinrichten M-corridor

  Gepubliceerd op:

  Circulair meubilair en expo verduurzamen passenger journey.

 • Grascirkels

  Gepubliceerd op:

  5000 ton grasmaaisel van het landingsterrein krijgt een circulaire bestemming. Er worden speciale platen van gemaakt, die gebruikt worden in onze bouwprojecten.