Investeren in duurzame brandstof

Royal Schiphol Group neemt deel aan 2 start-ups die de ontwikkeling en productie van synthetische kerosine een flinke stap verder gaan brengen. De start-ups, Zenid en Synkero, zijn 8 februari opgericht tijdens de internationale conferentie over duurzame synthetische luchtvaartbrandstoffen in Den Haag.

Doel is tonnen synthetische kerosine produceren

Het doel van Zenid is een proef- en installatiefabriek oprichten, die binnen afzienbare tijd 1000 liter synthetische kerosine per dag kan produceren. De proeffabriek komt op of in de buurt van Rotterdam The Hague Airport, onderdeel van Royal Schiphol Group. Synkero wil een commerciële fabriek voor synthetische kerosine ontwikkelen op het terrein van de Amsterdamse haven. Van hieruit loopt een rechtstreekse verbinding met Schiphol. Volgens de planning staat de fabriek er in 2027 en levert dan 50.000 ton synthetische kerosine per jaar.

Investeren in fabriek voor duurzame biokerosine

De start-ups passen goed in onze ambitie om de luchtvaart te verduurzamen en de uitstoot van een vliegreis omlaag te brengen. Om die reden investeert Schiphol Group ook in de fabriek voor duurzame biokerosine die in Delfzijl wordt gebouwd. De fabriek, de eerste in Europa, wil in 2023 gaan leveren.

Lees ook de vorige blogs

 • Verduurzaming Schiphol in lijn met ‘Parijs’

  Gepubliceerd op:

  SBTi heeft vastgesteld dat de duurzaamheidsdoelen van Schiphol in lijn zijn met het Klimaatakkoord van Parijs.

 • 10.000 laadpunten voor een uitstootvrij Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Een volledig uitstootvrij Schiphol in 2030. Een stevige ambitie, maar we zijn er van overtuigd dat het kan. Elektrificatie gaat daarbij een grote rol spelen.

 • Medaille voor duurzaamheidsbeleid Schiphol

  Gepubliceerd op:

  Ecovadis heeft ons duurzaamheids- beleid beloond met een bronzen medaille. Dit betekent dat we bij de duurzaamste 50% zitten van alle beoordeelde organisaties.