Duurzaamheid centraal bij herinrichten M-corridor

Duurzaamheid stond centraal bij het herinrichten van de M-corridor. Deze corridor verbindt Lounge 4 met de M-Pier. Als je met easyJet vliegt, loop je via de M-corridor naar de gate waar je vliegtuig staat. Tot voor kort was het een kille doorgangspassage.

Hergebruikte stoelen zijn bekleed met e-leather

De afgelopen maanden is de lange, donkere gang veranderd in een aangename wacht- en verblijfsruimte. De nieuwe inrichting laat zien dat Schiphol stappen maakt in haar ambitie om in 2030 een afvalvrije en in 2050 een circulaire luchthaven te zijn. Alle stoelen in de corridor zijn eerder op Schiphol gebruikt. Ze zijn opnieuw bekleed met e-leather. Dat is een duurzame soort leer die gemaakt is van restjes uit de leerindustrie.

Plantenbakken en windmolens van oude Boeing 747

Ook het andere meubilair is duurzaam gemaakt. Het materiaal voor de plantenbakken komt van oude informatiebalies van Schiphol en een Boeing 747 van KLM. Ook de 2 windmolens, waar je je mobieltje of laptop oplaadt, zijn gemaakt van oude informatiebalies en een oude Boeing 747.

Duurzaamheidsverhaal van Schiphol vertellen

Op de M-corridor is een permanente expo ingericht over duurzaamheid op Schiphol. Op een aantal ramen zijn grote stickers aangebracht. Die laten zien waar en hoe de reis van de reiziger op Schiphol verduurzaamt.

Zien hoe het circulaire meubilair is gemaakt?

Lees ook de vorige blogs:

 • Apart inzamelen PET-flesjes

  Gepubliceerd op:

  PET-flesjes hoogwaardig recyclen en het statiegeld gaat naar een goed doel.

 • RTHA in één klap energiepositief

  Gepubliceerd op:

  Rotterdam The Hague Airport legt een zonnepark aan met 37.000 zonnepanelen. Die leveren 14GWh stroom, 3 keer meer dan RTHA zelf nodig heeft.

 • Grascirkels

  Gepubliceerd op:

  5000 ton grasmaaisel van het landingsterrein krijgt een circulaire bestemming. Er worden speciale platen van gemaakt, die gebruikt worden in onze bouwprojecten.