Duurzaamheid centraal bij herinrichten M-corridor

Duurzaamheid stond centraal bij het herinrichten van de M-corridor. Deze corridor verbindt Lounge 4 met de M-Pier. Als je met easyJet vliegt, loop je via de M-corridor naar de gate waar je vliegtuig staat. Tot voor kort was het een kille doorgangspassage.

Hergebruikte stoelen zijn bekleed met e-leather

De afgelopen maanden is de lange, donkere gang veranderd in een aangename wacht- en verblijfsruimte. De nieuwe inrichting laat zien dat Schiphol stappen maakt in haar ambitie om in 2030 een afvalvrije en in 2050 een circulaire luchthaven te zijn. Alle stoelen in de corridor zijn eerder op Schiphol gebruikt. Ze zijn opnieuw bekleed met e-leather. Dat is een duurzame soort leer die gemaakt is van restjes uit de leerindustrie.

Plantenbakken en windmolens van oude Boeing 747

Ook het andere meubilair is duurzaam gemaakt. Het materiaal voor de plantenbakken komt van oude informatiebalies van Schiphol en een Boeing 747 van KLM. Ook de 2 windmolens, waar je je mobieltje of laptop oplaadt, zijn gemaakt van oude informatiebalies en een oude Boeing 747.

Duurzaamheidsverhaal van Schiphol vertellen

Op de M-corridor is een permanente expo ingericht over duurzaamheid op Schiphol. Op een aantal ramen zijn grote stickers aangebracht. Die laten zien waar en hoe de reis van de reiziger op Schiphol verduurzaamt.

Zien hoe het circulaire meubilair is gemaakt?

Lees ook de vorige blogs

 • Schiphol behaalt hoogste level naar emissievrij

  Gepubliceerd op:

  Schiphol heeft op 23 juni het hoogste niveau 4+ behaald van het Airport Carbon Accreditation-programme (ACA) van Airports Council International (ACI).

 • Nieuw rapport RIVM over ultrafijnstof

  Gepubliceerd op:

  Het RIVM heeft het rapport over langdurige blootstelling omwonenden aan ultrafijnstof gepubliceerd. Schiphol noemt het een belangrijk rapport.

 • Hoe duurzaam zijn verbouwingen op Schiphol?

  Gepubliceerd op:

  Aannemers werken op Schiphol steeds duurzamer. Een mooi voorbeeld is de verbouwing van het Regionals Platform, thuisbasis van KLM Cityhopper.