Nieuws: Royal Schiphol Group medeoprichter C-creators, specialisten in circulaire economie

Op dinsdag 11 september 2018 is stichting C-creators officieel opgericht. C-creators is een initiatief van Gemeente Amsterdam, Gemeente Haarlemmermeer, Rabobank Schiphol en Royal Schiphol Group. Met de oprichting van C-creators willen wij samen de transitie naar een circulaire economie binnen Metropoolregio Amsterdam (MRA) versnellen en opschalen.

Gepubliceerd op: 25 oktober 2018

De economie is toe aan een ‘upgrade’ waarbij circulaire economie het nieuwe normaal is. Royal Schiphol Group gelooft dat dit doel door samenwerking en kennisdeling met de omgeving, bereikt kan worden.

Stichting C-creators richt zich op drie pijlers:

  • Loket voor borging, uitwisseling en verbinding
  • Business development en meerjarige innovatieprogramma’s
  • Toegang tot geduldig kapitaal voor CE-initiatieven

In samenwerking met Cirkelstad, TNO en het EIB hebben ze het ‘Bouwprogramma’ ontwikkeld met een focus op ‘van praten naar doen’. Terugkerende thema’s in het programma zijn circulaire aanbesteding, financiering en ketenontwerp. De partners van het programma zijn lokale overheden, private partijen, grote en kleinere bouwbedrijven en kennisinstellingen. Het doel is circulair bouwen versneld de standaard maken.

C-creators organiseert ook diverse masterclasses en bijeenkomsten. Sommige alleen voor partners, maar sommige ook voor andere geïnteresseerden.

Meer informatie over dit mooie initiatief, vind je op de C-creators website.

Foto: Namens Royal Schiphol Group waren Birgit Otto (COO), Andre van den Berg (CCO) en Metta Streefkerk (Sr. Manager developer) aanwezig bij de feestelijke opening.