Nieuws: Jos Nijhuis ontvangt award tijdens Airports Going Green conferentie

Deze week vindt voor de tiende keer de internationale conferentie ‘Airports Going Green’ plaats. In het Amerikaanse Dallas kreeg Jos Nijhuis, CEO bij Schiphol, maandagochtend 13 november tot zijn verrassing een award uitgereikt: ‘in recognition of outstanding Leadership in pursuit of sustainability within the aviation industry’. Deze erkenning krijgt Jos Nijhuis vanwege zijn inzet om duurzaamheid internationaal op de luchthavenkaart te krijgen.

Jos Nijhuis ontvangt award tijdens Airports Going Green conferentie

Gepubliceerd op: 14 november 2017

Airports Sustainability Declaration

Vorig jaar was Amsterdam Airport Schiphol de host van de Airports Going Green 2016. Mede op initiatief van Schiphol is er destijds een ‘Airports Sustainability Declaration’ ondertekend. Het doel van het akkoord is om samenwerking te bevorderen. De luchthavens die zich hieraan committeren delen informatie met elkaar en werken samen op het gebied van duurzaamheid. Dit is ontzettend belangrijk om de doelen te halen die in het Parijs-akkoord zijn afgesproken.

Krachten bundelen

In 2016 waren er al achttien luchthavens die de ‘Airport Sustainability Declaration’ hebben ondertekend. In maart 2017 volgde TUI Group airlines als eerste luchtvaartmaatschappij. Nu tekenen er twaalf nieuwe airports om hun krachten te bundelen, waaronder Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport. Dit betekent dat de hele Schiphol Group het akkoord ondertekend heeft en daar zijn we trots op.