Nieuws: Internationale waardering voor Schiphols duurzaamheidsinspanningen

Wij zijn trots, dat wij op 20 juni 2018 de Eco-innovation award 2018 ontvingen. De Airport Council International Europe (ACI) geeft deze award jaarlijks aan een Europese luchthaven die goede, innovatieve prestaties levert op het gebied van duurzaamheid.

Gepubliceerd op: 12 juli 2018

Volgens de jury verdient luchthaven Schiphol de award vanwege onze integrale duurzaamheidsaanpak. Deze geven wij vorm door onder andere een CO2-neutrale bedrijfsvoering, de toepassing van circulaire economieprincipes en het gebruik van hernieuwbare energie.

Schiphol en duurzaamheid

Schiphol timmert al jaren aan de weg om een duurzame luchthaven te zijn. Niet alleen pakken wij stap voor stap onze eigen bedrijfsvoering aan, maar gaan we ook de uitdaging aan om samen met alle partners, de hele luchthaven(activiteiten) te verduurzamen. De doelstelling is om in 2030 geen afval meer te hebben op Schiphol en in 2040 volledig CO2-neutraal te zijn.

Elektrische bussen en windenergie

Afgelopen jaar hebben we enkele betekenisvolle stappen gemaakt. Dit jaar ging namelijk de grootste elektrische busvloot van Europa op en rond Schiphol rijden, werden de eerste windmolens die exclusief stroom aan Royal Schiphol Group leveren, in gebruik genomen, kreeg de luchthaven een duurzaam mortuarium en kregen nog meer pieren duurzame koeling en verwarming.