Nieuws: Tijdelijke vertrekhal Schiphol: meer ruimte voor de reiziger

In april 2017 neemt Schiphol tijdelijk een extra vertrekhal in gebruik. Daarmee speelt de luchthaven in op de sterke groei van het aantal passagiers binnen het Schengen-gebied.

Gepubliceerd op: 15 februari 2017

Het aantal reizigers dat via Schiphol reist, neemt elk jaar toe. In 2016 ging het om ruim 63 miljoen mensen. Op de lange termijn krijgt de luchthaven daarom onder meer een compleet nieuwe pier en een compleet nieuwe terminal. De oplevering daarvan staat echter pas gepland voor respectievelijk eind 2019 en 2023.

Voldoende capaciteit en een goed serviceniveau, ook op de korte termijn

Om reizigers ook de komende jaren een goed serviceniveau te kunnen bieden, is Schiphol eind 2016 gestart met de bouw van een tijdelijke extra vertrekhal. Deze komt via een corridor in directe verbinding te staan met de bestaande Vertrekhal 1. De tijdelijke vertrekhal wordt nog vóór de meivakantie in gebruik genomen en blijft naar verwachting tot eind 2019 staan.
Hier kun je een kijkje nemen achter de bouwschotten.

Duurzaamheid en hergebruik

Bij de bouw van de tijdelijke vertrekhal maakt Schiphol zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen. De tijdelijke vertrekhal is een modulair gebouw, waarvan de onderdelen na gebruik eenvoudig gedemonteerd en elders herbruikt kunnen worden.

Reizen via de tijdelijke hal?

Of je via de tijdelijke vertrekhal reist ligt aan de bestemming en de airline waarmee je vliegt. Alle Schengen-reizigers komen sowieso binnen in Vertrekhal 1. Op de informatiedisplays in de terminal staat vervolgens duidelijk aangegeven of je bij een balierij in de bestaande hal of in de nieuwe hal moet inchecken.

Perform today. Create tomorrow.

Schiphol stoomt zichzelf klaar voor de toekomst. Op een relatief klein, maar intensief gebruikt stukje Schiphol gaat veel gebeuren. In de geest van onze grondleggers bouwen we vandaag aan het Schiphol van morgen. Perform today. Create tomorrow.

DSC 0276-Pano-768x261 Bouwbord foto-op-locatie-300x225