Nieuws: Spaces geeft Microsoft extra ruimte voor innovatie

Gepubliceerd op: 6 december 2017

Spaces heeft 3.600 m² gehuurd in The Outlook op Schiphol, direct aansluitend op de kantoorverdiepingen van Microsoft. De drie verdiepingen van Spaces Schiphol omvatten ruim 2.500 m² gedeelde kantoorruimte en c.a. 1.100 m² Business Club met designmeubilair, vergaderruimtes, een receptie, een barista koffiebar en een inspirerend netwerk.

In het eerste halfjaar van 2018 worden de kantoren van de twee ondernemingen verbouwd, zodat ruimtes perfect op elkaar aansluiten. Dat nodigt uit tot samenwerking en kruisbestuiving.

De toegevoegde waarde van Spaces

Spaces geeft Microsoft ruimte voor innovatieProfessionals willen zich prettig voelen op hun werk, geïnspireerd raken, mensen ontmoeten en uitgebreide faciliteiten hebben. Spaces biedt haar community een unieke omgeving en een inspirerend programma om anders te werken en ontmoeten. Met als doel de productiviteit te verhogen, de balans tussen werk en privé te optimaliseren en zo succesvol te groeien.

Waarom Spaces op Schiphol?

  • Spaces biedt ruimte aan nieuwe en huidige partners van Microsoft
  • Spaces geeft The Outlook een open karakter, dat nog beter past bij de toekomst
  • Spaces biedt Microsoft een flexibele schil voor projectmatig ruimtegebruik
  • De community-filosofie van Spaces sluit aan bij de Spot Community van Schiphol

Via samenwerking naar slimme gebouwen en een Smart Airport City

Spaces is niet de enige organisatie die op de luchthaven samenwerkt met Microsoft. Schiphol Real Estate voert samen met het techbedrijf verschillende pilots uit om van The Outlook een smart building te maken. Zo is het inmiddels onder andere mogelijk om de bezetting van het gebouw te monitoren en werkplekken en vergaderruimtes te vinden.

De innovaties in The Outlook en de samenwerking tussen Schiphol Real Estate, Microsoft en Spaces zijn onderdeel van een groter plan. Schiphol Real Estate wil van het Central Business District namelijk een echte Smart Airport City maken. Een gebied waarin onder andere gebouwen, faciliteiten, openbare ruimte, voertuigen en gebruikers met behulp van technologie aan elkaar verbonden zijn. Dit jaar hebben we een aantal belangrijke stappen gezet. We houden je ook in 2018 op de hoogte van onze vorderingen.