Nieuws: Schiphol steunt manifest: een eerlijk speelveld voor duurzamer Nederland

Initiatiefnemer VORM - een landelijk opererende ontwikkelaar en bouwer - pleit voor een eerlijker speelveld met biomaterialen, omdat daarmee een significante bijdrage kan worden geleverd aan een duurzamere wereld. Net als vele andere partijen uit de bouw- en vastgoedsector onderschrijft Schiphol dit standpunt. Sterker nog, Schiphol Real Estate werkt in haar nieuwbouwprojecten Vrachtgebouw 17 en The Grove al volop met het biomateriaal hout.

The Grove Schiphol

Gepubliceerd op: 7 januari 2021

Duurzaam vastgoed op Schiphol

Schiphol Real Estate realiseert haar vastgoedprojecten op Schiphol volgens de Roadmap Most Sustainable Airports van Royal Schiphol Group. In 2030 wil Royal Schiphol Group ‘zero waste’ zijn. Dat wil onder andere zeggen dat de waarde van de materialen die op Schiphol gebruikt worden tenminste gelijk blijft en dat materialen die vrijkomen zoveel mogelijk op de locatie opnieuw gebruikt worden.

Bij de realisatie van nieuwe logistieke gebouwen en kantoorgebouwen op Schiphol wordt dan ook zoveel mogelijk gekozen voor het gebruik van duurzame materialen. Zo is in het ontwerp van zowel het nieuwe, duurzame kantoorgebouw ‘The Grove’ in Schiphol Central Business District als in Vrachtgebouw 17 gewerkt met een houten constructie.

Beperken CO2 emissie van bouwmaterialen

Het manifest stelt dat de rekenmethodieken die worden gebruikt voor het berekenen van de milieubelasting van bouwmaterialen niet voldoen aan het belangrijkste doel: het beperken van de CO2 emissie tijdens de productie van bouwmaterialen. Het manifest doet hiermee een oproep aan politiek en beleidsmakers om te zorgen voor rekenmethodieken die het gebruik van zeer emissie-vriendelijke materialen sterk bevorderen.

Meer informatie

Op de website van The Grove kun je meer lezen over het nieuwste, meest duurzame kantoorgebouw op Schiphol.

Lees hier meer over het manifest ‘een eerlijk speelveld voor een duurzamer Nederland’.