Nieuws: Samenwerking Spaces, Microsoft en Schiphol Real Estate in Smart Building The Outlook

Eerder dit jaar hebben Schiphol Real Estate en Microsoft Nederland haar partnership in The Outlook langjarig verlengd. Door een nieuwe, unieke samenwerking tussen Microsoft en Spaces zal ook Spaces haar intrek nemen in The Outlook. Het betreft circa 3.600 m² dat direct aansluit op de kantoorverdiepingen van Microsoft. De drie verdiepingen van Spaces Schiphol omvatten ruim 2.500 m² gedeelde kantoorruimte en c.a. 1.000 m² Business Club met designmeubilair, vergaderruimtes, een receptie, een barista koffiebar en een inspirerend netwerk. Na een intensieve verbouwing zal in het voorjaar 2018 een volledig nieuw kantorenconcept als broedplaats voor innovatie in the Outlook op Schiphol worden geopend.

Gepubliceerd op: 6 december 2017

Jan Willem Weissink, Directeur Schiphol Real Estate: “We zijn bijzonder blij met de samenwerking tussen Microsoft en Spaces en daarmee met de komst van Spaces. Zij creëren een inspirerende en flexibele werkomgeving voor Microsoft en haar partners gericht op smart technology. Deze community past heel goed in de ambitie van Schiphol in het creëren van een smart Schiphol Central Business District.

Als gebieds- en gebouw eigenaar willen wij ons niet alleen beperken tot slimme oplossingen op gebouwniveau, maar juist op de integratie en koppeling van slimme gebouwen met de omgeving, parkeergarages, gebruikers, bezoekers en het openbare gebied. Met de samenwerking tussen Schiphol Real Estate, Microsoft en Spaces zetten we de volgende stap in onze Smart Airport City ambitie”.

Martijn Roordink, Founder en Managing Director Spaces:

“Binnen Spaces bieden we onze community een unieke omgeving en een inspirerend programma om anders te werken en ontmoeten. Met als doel de productiviteit te verhogen, de balans tussen werk en privé te optimaliseren en zo succesvol te groeien. Omdat ons netwerk vaak onderweg is, zijn we er trots op dat we hen nu ook op Schiphol, van aankomst tot vertrek, kunnen faciliteren.

De samenwerking met Microsoft voelt als de juiste match. Samen kunnen we een nog bredere groep bedrijven en partners aan ons binden en daarmee innovatie versnellen. Microsoft stelt zich open voor de wereld, Spaces helpt daarbij. Bovendien wil Spaces zich verbreden en blijven innoveren, en Microsoft en zijn ecosysteem zijn hierin de beste leermeesters. We kijken dan ook uit naar een prachtige samenwerking.”

Ernst-Jan Stigter, algemeen directeur Microsoft Nederland:

“Technologie geeft ons nieuwe mogelijkheden en het is onze missie om iedereen, van bedrijven tot partners en individuen, de kans te geven deze zo goed mogelijk te benutten. Of het nu gaat om efficiënte bedrijfsvoering, het ondersteunen van partners of het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden voor jong en oud. Door digitale transformatie willen we onze klanten, partners en medewerkers meer laten bereiken. Tien jaar geleden introduceerden wij in Nederland het ‘nieuwe werken’; nu zijn we klaar voor de volgende stap. Bij nieuwe technologie horen ook nieuwe ritmes. Daarom zijn we verheugd over onze samenwerking met Spaces. Samen weten we een broedplaats voor creativiteit en vindingrijkheid te creëren die vandaag nodig is om morgen van toegevoegde waarde te zijn.”

Met deze huurtransactie is The Outlook volledig verhuurd. Spaces is bij deze huurtransactie bijgestaan door haar adviseur JLL en Dentons Boekel. Schiphol Real Estate is geadviseerd door CBRE B.V.