Nieuws: De retro-charme van het nieuwe Schiphol Oost

Gepubliceerd op: 26 april 2018

Schiphol Oost is de bakermat van de Nederlandse luchtvaart. Dé plek waar het ruim honderd jaar geleden allemaal begon. En na al die tijd bruist het er nog steeds van de energie. Kijk maar: het oude en nieuwe Schiphol lopen naadloos in elkaar over en vormen een smeltkroes van creatieve bureaus, luchtvaartdienstverleners, slimme start-ups en allerlei andere ondernemingen. Aan de hand van de nieuwe gebiedsvisie maken we Schiphol Oost in 2018 nóg aantrekkelijker voor onze huidige en toekomstige huurders.

Groen, groener, groenst: een belangrijk speerpunt in de gebiedsvisie is de groenvoorziening. De basis is al goed, want Schiphol Oost grenst aan het Amsterdamse Bos. Maar wie geen zin heeft in een boswandeling kan binnenkort ook lekker lunchen of ontspannen in het parkje naast het Constellation Building. Aankomende zomer is de office garden al open voor iedereen.

Fantastische faciliteiten

Het nieuwe Schiphol OostOnze visie draait erom het (werk)leven op Schiphol Oost nóg leuker en makkelijker maken. In het gebied vind je daarom alle faciliteiten die een mens zich kan wensen: van winkels tot horecagelegenheden en interessante concepten. Zo biedt Nest vanaf juli flexibele werk- en vergaderruimtes in een inspirerende omgeving. Boodschappen voor ontbijt, lunch of borrel doe je bij de AH to go om de hoek. En in de Huiskamer in Tristar 3 komen mensen uit heel Oost samen om gezellig te lunchen, informeel te vergaderen of een potje te tafeltennissen.

Een hechte gemeenschap

De gebiedsvisie beperkt zich niet alleen tot de fysieke wereld. Via onze community Spot Schiphol brengen we medewerkers van bedrijven op de luchthaven dichter bij elkaar. In de Schiphol Oost-groep delen we evenementen, bespreken we (geplande) ontwikkelingen in het gebied en stimuleren we ontmoetingen. Bij de foodtrucks bijvoorbeeld, die na het succes van vorig jaar zeker weer van de partij zijn deze zomer. Of bij ‘Meet Your Neighbours’, de terugkerende borrel die telkens wordt gehost door een ander bedrijf op Schiphol Oost. Ben je nog geen lid van Spot? Meld je hier gratis aan en zie wat Spot voor jou kan betekenen!

Centrum voor luchthaveninnovatie

Schiphol wil Best Digital Airport worden. Daarvoor zijn de nieuwste technologieën en innovatieve toepassingen nodig, maar op de luchthaven is het te druk om er proeven mee te draaien. Daarom ontwikkelen we op dit moment een plan voor de realisatie van een Test Lab op Schiphol Oost. In deze omgeving kunnen we experimenteren met bagagelogistiek, parkeeroplossingen en andere luchthavenprocessen, zonder reizigers ermee in de weg te lopen. Zo kunnen we onze visie voor de toekomst van Schiphol sneller en gecontroleerd vormgeven.