Nieuws: Overeenkomst bouw Vrachtgebouw 17 Schiphol Zuidoost

Schiphol Commercial | Real Estate en De Vries en Verburg Bouw hebben 16 december jl. een overeenkomst gesloten voor de bouw van het nieuwe Vrachtgebouw 17 op Schiphol Zuidoost. Dit is een ontwikkeling ten behoeve van bestaande huurder dnata, één van de grootste vrachtafhandelaars op Schiphol. Het project bestaat uit 61.000 m2 bedrijfsruimte met 6.700 m2 inpandige kantoorverdieping naar een ontwerp van DP6 architecten en is de grootste commerciële vastgoedontwikkeling van Schiphol Commercial op Amsterdam Airport Schiphol.

Gepubliceerd op: 23 december 2021

Dnata is momenteel gevestigd in Vrachtgebouw 5 op Schiphol Zuid. Dit gebouw zal in 2024 worden gesloopt om de 2e fase van de verdubbeling van Rijbaan Quebec, een 2e viaduct voor vliegtuigen over de A4, mogelijk te maken. Verdubbeling van deze rijbaan vergroot de veiligheid op Schiphol en verbetert de infrastructuur voor luchtvaartmaatschappijen en Luchtverkeersleiding Nederland. De eerste fase van dit project is half december jl. afgerond en in gebruik genomen. Zie voor meer informatie over dit project het filmpje onderaan deze pagina.

In januari 2022 zal met de bouw van Vrachtgebouw 17 worden gestart. De verhuizing van dnata naar de nieuwe huisvesting staat gepland voor augustus 2024.