Nieuws: Deelauto’s nieuwe toevoeging aan deelcultuur Schiphol

Huurders in kantoorgebouwen op Schiphol staan klaar voor de start met nieuwe deelauto’s

Met het openbaar vervoer of de fiets naar werk gaan is een slimme oplossing om files te ontlopen, maar wat doe je als je tijdens kantooruren toch een auto wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor een klantbezoek? Schiphol Real Estate gaat voorzien in deze behoefte bij haar huurders in Schiphol Central Business District. Met een pilot voor deelauto’s wordt er een nieuwe stap gezet in de groene richting.

Gepubliceerd op: 3 oktober 2019

Pilot voor slim gebruiksgemak

Naast een succesvolle pilot met deelfietsen op Schiphol-Oost, waarbij momenteel elke dag 300 deelfietsen worden gebruikt door professionals, is het tijd voor nog meer innovatie op het gebied van mobiliteit en gemak. Daarom zal er vanaf november een pilot gestart worden met deelauto’s, voor allen die werken in de kantoorgebouwen in Schiphol Central Business District. Prettig voor de zakelijke afspraak buiten de deur of een kort bezoek aan een vestiging elders in het land. Bovendien is een deelauto een uitstekende vervanging van de eigen auto die anders de hele dag op de parkeerplek staat.

Gemak kun je vermenigvuldigen door het te delen

Schiphol Real Estate moedigt het gebruik van openbaar vervoer, (deel)fiets en elektrische voertuigen aan. Uit gesprekken met haar huurders blijkt dat het gebruik van kwalitatief hoogwaardige deelauto’s perfect aansluit op de huidige wensen. Betrouwbaarheid, professionaliteit en gebruiksgemak zijn daarbij de kernpunten waarop de pilot met de deelauto’s is ingericht.

Schiphol Real Estate is altijd op zoek naar innovatieve manieren om de mobiliteit te optimaliseren, en daarbij staat duurzaamheid hoog in het vaandel.”

Vliegensvlug vertrekken

Volgens het pay per use-principe zijn er vanaf november drie deelauto’s in de parkeergarage P1 in het WTC Schiphol Airport en drie deelauto’s in parkeergarage P22 bij The Base beschikbaar. Reserveren en in- en uitchecken gaat via een app, waardoor er geen tijd verloren gaat aan het zoeken naar of uitwisselen van autosleutels, en het bijhouden van ingewikkelde administratie.

Een deelauto gebruiken in Schiphol Central Business District wordt een kwestie van boeken en gáán.”

Tijdens de pilot worden de behoeftes bekeken die ontstaan bij het gebruik van de deelauto’s. Zo kan er slimmer worden ingespeeld op de daadwerkelijke vraag van de huurders. Er wordt aangestuurd op het gebruiksgemak van de app en de mogelijkheden om deelauto’s per minuut, per uur of voor een dag(deel) te huren. 24/7. Want geen werkdag of afspraak is immers hetzelfde.

Meer weten over innovaties bij Schiphol Real Estate? Lees hier bijvoorbeeld 'Schiphol Real Estate introduceert slimme bi-directionele laadpalen'.