Nieuws: De dynamiek van Schiphol is ongekend

Gepubliceerd op: 27 januari 2018

Sinds juni van dit jaar heeft ‘been management consultancy’ haar kantoor op Schiphol Oost. Voor eigenaar Roel Beentjes een mooie en inspirerende plek waar hij een thuisbasis voor zijn medewerkers én klanten heeft gerealiseerd.

Als challenger voor de grote gevestigde consultancy firma’s heeft Roel Beentjes in 2010 zijn bedrijf opgezet. “We zijn gespecialiseerd in organisatieadvies en transformatievraagstukken waarbij strategie en realisatie hand in hand gaan. Daarbij kijken we niet alleen naar de analytische kant van processen maar ook wat er nodig is om een gedragsverandering te realiseren.”

Verhuizing

In eerste instantie startte Roel zijn bedrijf vanuit zijn eigen huis maar al gauw nam hij zijn intrek in het oude Sony hoofdkantoor in Badhoevedorp. “Vanaf het dakterras daar keek ik al samen met klanten uit op alle vliegtuigen en voelde ik de aantrekkingskracht van Schiphol. De verhuizing naar Schiphol Oost korte tijd daarna lag daarom voor de hand.”

huren-schiphol-interview-roel-beentjes

Ontmoetings- en netwerkplek

Interview Roel Beentjes over vestigingslocatie SchipholInmiddels heeft hij 35 mensen in dienst en is het zijn ambitie om dit aantal de komende 3 jaar te verdubbelen. Voor al die consultants wil hij een sterke thuisbasis bieden, ook al werken ze doorgaans bij klanten op locatie en zijn ze dus beperkt op kantoor aanwezig. “Iedereen komt hier op gezette momenten terug om kennis te delen of een training te volgen. Maar ook onze klanten komen graag naar ons toe en verplaatsen hun bijeenkomst of kick-off naar ons kantoor. Zo is ons kantoor in Caravelle op Schiphol Oost een echte ontmoetings- en netwerkplek geworden.”

Privéjets

“Als Nederlander appelleert Schiphol aan je gevoel van nationale trots. En naast de centrale ligging is Schiphol vooral een inspirerende omgeving waar een sfeer hangt van een soort 24-uurs economie. Die dynamiek is ongekend en daarbij is ons uitzicht fantastisch. Privéjets komen en gaan; we hebben vanuit ons kantoor zelfs Bono van U2 zien uitstappen. Maar ook de andere faciliteiten van Schiphol zijn ideaal. Zo kunnen we onze grotere klantevenementen bij onze buren in de grote hotels vlakbij organiseren.”

Over de vloer

Wat Roel betreft mag het aantal horecagelegen in de directe nabijheid van zijn kantoor nog wel toenemen. “Dan wordt het nog aantrekkelijker om in je lunchpauze even lekker naar buiten te gaan. Ook om zo contact te leggen met andere huurders. Ik ga me dan ook zeker aanmelden voor de Schiphol Spot Community. Misschien kunnen we een keer een bedrijfsmarkt houden waar de bedrijven zich aan elkaar kunnen presenteren. Of een leegstaande vergaderruimte van andere huurders benutten. Dan komen we helemaal letterlijk bij elkaar over de vloer.”

Noot van de redactie: Schiphol Real Estate speelde net als Roel met het idee om leegstaande vergaderruimte van andere huurders te benutten. Dat idee heeft inmiddels geleid tot het platform ‘Spacemaker’, waarop huurders die op Schiphol gevestigd zijn hun eigen beschikbare vergaderruimten kunnen (ver)huren voor workshops of meetings.