Nieuwe terminal

Schiphol wil graag dat alle reizigers zich prettig blijven voelen op onze luchthaven. Ook als het drukker wordt. Daarom zijn we van plan om een nieuwe terminal te bouwen. Zo zorgen we ook in de toekomst voor korte wachttijden, snelle service en optimale veiligheid.

Meer licht en ruimte in een nieuwe terminal voor de toekomst van Schiphol

Facts & figures

In de lichte en moderne terminal is alle ruimte voor miljoenen aankomende en vertrekkende passagiers. De nieuwe terminal komt ten zuiden van Schiphol Plaza, direct naast de verkeerstoren en wordt met de bestaande terminal verbonden. Vertrekkende reizigers komen het gebouw dan een verdieping hoger binnen voor de check-in en controles. Zo scheiden we straks de aankomst- en vertrekstromen beter.

Planning

De bouw van de nieuwe terminal is voor tenminste twee jaar uitgesteld. Dit heeft te maken met de corona-crisis: COVID-19 heeft impact op alle projecten op Schiphol. Houd deze pagina in de gaten voor nieuws over de planning van de nieuwe terminal.

Insiders info

 • Early & Enabling Works nieuwe terminal van start

  Als je een nieuwe terminal wilt bouwen midden op Schiphol moet alles opzij. Van hamburgertent tot vliegtuigparkeerplaats. Projectmanager Kim Flinterman houdt toezicht op deze ‘Early & Enabling works’ en vertelt wat de grootste uitdagingen zijn.

 • Zo rij je straks naar de nieuwe terminal

  Om te zorgen dat we de nieuwe vertrekhallen in 2023 kunnen gebruiken, wordt er ook een nieuwe voorrijweg gebouwd. Project manager Peter van Wijk van Schiphol en field engineering manager Hans Dorsman van Royal HaskoningDHV vertellen er graag over.

 • Duizend(en) bommen en granaten!

  Ton de Rooij is vakspecialist Conventionele Explosieven op de luchthaven. ‘Naar schatting liggen hier nog ongeveer 1500 onontplofte bommen. De nieuwe terminal komt deels in verdacht gebied te staan. Tijd voor bodemonderzoek dus.’

 • Nieuwe terminal ademt Schiphol

  De nieuwe terminal van Schiphol wordt in 2023 in gebruik genomen. Het ontwerp oogt simpel en transparant, maar schijn bedriegt. Architect Kees Kaan van KAAN Architecten vertelt over het goeddoordachte ontwerp.

Afbeelding nieuwe pier en teminal

Lees meer

 • Nieuwe pier

  Veel groen, meer kunst en zelfs speelplaatsen voor de kids: eind 2019 nemen we de nieuwe pier in gebruik.