Nieuwe terminal

Je zou maar 14 miljoen mensen over de vloer krijgen. Op Schiphol kijken we niet meer op van een gast meer of minder. Maar we willen wel dat alle reizigers zich prettig blijven voelen op onze luchthaven. Ook als het drukker wordt. Daarom zijn we begonnen met de bouw van een nieuwe terminal. In 2023 nemen we die in gebruik. Zo zorgen we ook in de toekomst voor korte wachttijden, snelle service en optimale veiligheid.

Vandaag
beton sjouwen
Morgen
een terminal bouwen

Facts & figures

In de lichte en moderne terminal is alle ruimte voor miljoenen aankomende en vertrekkende passagiers. De nieuwe terminal komt ten zuiden van Schiphol Plaza, direct naast de verkeerstoren en wordt met de bestaande terminal verbonden. Vertrekkende reizigers komen het gebouw dan een verdieping hoger binnen voor de check-in en controles. Zo scheiden we straks de aankomst- en vertrekstromen beter.

Planning

De bouw van een nieuwe terminal kost tijd. We zijn nu druk bezig met het ontwerp. In 2023 nemen we de nieuwe terminal in gebruik.

Insiders info

 • Zo rij je straks naar de nieuwe terminal

  Om te zorgen dat we de nieuwe vertrekhallen in 2023 kunnen gebruiken, wordt er ook een nieuwe voorrijweg gebouwd. Project manager Peter van Wijk van Schiphol en field engineering manager Hans Dorsman van Royal HaskoningDHV vertellen er graag over.

 • Duizend(en) bommen en granaten!

  Ton de Rooij is vakspecialist Conventionele Explosieven op de luchthaven. ‘Naar schatting liggen hier nog ongeveer 1500 onontplofte bommen. De nieuwe terminal komt deels in verdacht gebied te staan. Tijd voor bodemonderzoek dus.’

 • Nieuwe terminal ademt Schiphol

  De nieuwe terminal van Schiphol wordt in 2023 in gebruik genomen. Het ontwerp oogt simpel en transparant, maar schijn bedriegt. Architect Kees Kaan van KAAN Architecten vertelt over het goeddoordachte ontwerp.

Afbeelding nieuwe pier en teminal

Lees meer

 • Nieuwe pier

  Veel groen, meer kunst en zelfs speelplaatsen voor de kids: eind 2019 nemen we de nieuwe pier in gebruik.

Nu vragen? Straks een antwoord

tomorrow@schiphol.nl