Nieuws: Vertrek 1 tijdens de lockdown

Tijdens de lockdown hebben de werkzaamheden in en rondom Vertrek 1 beslist niet stilgelegen. Sterker, we hadden zeeën van ruimte om te (ver)bouwen, (ver)plaatsen en af te ronden. Dat hebben we vol overgave gedaan. Sommige werkzaamheden werden zelfs versneld uitgevoerd vanwege de rust op de luchthaven. Een update.

Gepubliceerd op: 3 juli 2020

Horecahotspot met panorama

De nieuwe horecagelegenheid naast het Panoramaterras op de derde verdieping is zo goed als af, op het meubilair en de rest van de aankleding na. Helaas moeten we wachten met de opening totdat het verkeer op de luchthaven weer aantrekt. Voor de aangrenzende vergaderzalen geldt hetzelfde: het casco is inmiddels af, maar de aankleding van de ruimtes staat ‘on hold’ totdat het weer drukker is op Schiphol. We kunnen niet wachten: wij zijn er klaar voor!

Loungen in KLM Crown Lounge Europa

Om ruimte te maken voor de securitylanes op de tweede verdieping (mezzanine), hebben we de KLM Businessclass Lounge in de afgelopen tijd wat ‘verschoven’ en opnieuw ingedeeld. Het nieuws: het zitgedeelte voor KLM-passagiers is klaar. Op dit moment werken we door aan de ‘back-of-the-house’, zoals de keuken. In juli ronden we de werkzaamheden af.

Glas in de gevel

De nieuwe gevel van Vertrek 1 is zo goed als af. Je kunt ‘m al bewonderen: het glas zit er in. Deze staat maar liefst vier meter verder naar buiten dan de oude gevel. Ook de nieuwe roltrap is geplaatst, waarmee passagiers zonder ruimbagage straks direct de mezzanine op kunnen. De oude gevel zit er nu nog in, maar dat duurt niet lang meer: we slopen ‘m deze zomer.

Mezzanine: na slopen komt bouwen

Slopen en ruimtes vrijmaken: dat waren tot op heden de belangrijkste werkzaamheden op de mezzanine. Het hele gebied, ter grootte van een voetbalveld, ligt nu helemaal vrij. Op dit moment leggen we de leidingen en de tegelvloer. Het kan nu alleen maar mooier worden.