Nieuws: Vertrek 1 stijgt tot grote hoogtes

Op 15 oktober 2018 zijn we gestart met de bouw van de mezzanine voor Vertrekhal 1. Met deze mezzanine creëren we een extra verdieping – formaatje voetbalveld – net als in de andere vertrekhallen. Vanaf 2020 gaan reizigers daar door de security als ze op vakantie gaan naar een Schengenland.

Gepubliceerd op: 26 oktober 2018

Vanaf begin dit jaar maken we al ruimte voor de komst van de mezzanine. Vanaf nu gaan we ook echt over op de bouw van de tussenverdieping zelf. We zijn gestart met wat voorbereidende werkzaamheden voor de staalconstructie van de tussenverdieping. Zo zijn de schermen bij de incheckbalies ingekort.

Inhijsen staalconstructie

In week 47 zullen we daadwerkelijk over gaan op het inhijsen van de staalconstructie. Dit doen we terwijl duizenden reizigers dag in dag uit, af en aan blijven reizen via de hal. De grote werkzaamheden worden daarom vooral ’s nachts uitgevoerd. Verder zijn we nog bezig met sloopwerk en het plaatsen van nieuwe trappen en liften. Op de bouwschotten in de vertrekhal kun je precies zien wat we waar aan het doen zijn.

Uitbreiding Lounge 1

Niet alleen de Vertrekhal wordt verbouwd, ook breiden we Lounge 1 uit. Daar komt onder andere meer horeca en retail zodat de reiziger straks nog relaxter en vrolijker aan boord kan gaan.

Lees hier meer over de Herinrichting van Vertrek en Lounge 1