Nieuws: Vertrek 1, paal 1

De ene na de andere mijlpaal voor de bouwprojecten! Vertrek 1 krijgt een uitbouw en de eerste paal is eind april de grond in gegaan. De uitbouw is een belangrijk deelproject om meer ruimte te creëren in de bestaande terminal.

Gepubliceerd op: 3 mei 2018

De eerste heipaal van het project Herinrichting Terminal 1 zit in de grond tussen Skyport en Rembrandt. De aannemers kunnen binnenkort beginnen met het betonwerk voor een nieuwe technische kelder, waarop later een deel van het nieuwe stijg- en daalpunt komt. Het heiwerk achter Rembrandt is inmiddels gestart. Ook wordt nu gegraven bij de parkeerplaats van de KMAR.

Belangrijke mijlpaal gehaald

Projectmanager Paul Drewes van PLuS en Projectleider Hessel Stoel van VolkerWessels Bouw sloegen symbolisch de eerste heipaal. ‘Symbolisch, want eigenlijk gaan we schroeven’, zegt Hessel. ‘We hebben gekozen voor heipalen die geen geluids- en trillingsoverlast geven. We schroeven de buizen de grond in en vullen ze daarna met wapeningsstaal en beton.’ Paul: ‘We zijn blij dat we deze mijlpaal hebben gehaald. Nu kunnen we verder met de uitbouw. Die hebben we onder andere nodig voor het nieuwe stijg- en daalpunt naar Vertrek 1 en de opgang naar het Panoramaterras.’

Lees meer over het project Vertrek & Lounge 1