Nieuws: Verbreding viaduct begonnen

De 92 kolommen stonden al klaar op de grond. Vorige week hebben we de eerste dwarsbalken van de in totaal 30 stuks erop gelegd. Als alle dwarsbalken liggen, dan brengen we de 346 liggers in de lengterichting aan. In de dwarsbalken zie je kabels uitsteken (zie pijl in foto). Zodra ze allemaal op hun plek liggen, trekken we de kabels heel strak aan. Op deze manier hebben we een goede, stevige basis om het beton op te storten. Als laatste brengen we het asfalt aan.

Gepubliceerd op: 10 april 2019

Dit alles doen we om het viaduct Ceintuurbaan Zuid te verbreden. We houden zo de bereikbaarheid van Schiphol optimaal én we ontsluiten straks de nieuwe terminal op deze nieuwe weg. De esthetische uitdaging van dit project is om het nieuwe deel van de weg, met een exacte lengte van 493m en 59cm, letterlijk naadloos te laten aansluiten op het bestaande deel van de weg.

De verbreding van het viaduct maakt onderdeel uit van het project Landzijde kabels & leidingen, wegen. Tijdens de werkzaamheden blijven wegen en werkplekken gewoon bereikbaar. Want verbouwingen of niet: Schiphol draait gewoon door.