Nieuws: Vaart in verbouwing van Vertrek 1

Waar op de ene bouwlocatie van Vertrek 1 & Lounge de slopers zich uitleven, werken installateurs, tegelleggers, ICT- en andere specialisten zich op een andere bouwlocatie een slag in de rondte om de boel weer op te bouwen.

Vaart in verbouwing Vertrek 1

Gepubliceerd op: 17 juli 2019

Nieuwe (rol)trappen en liften in Vertrek 1

In Vertrek 1 zijn de nieuwe (rol)trappen bij de gevel naar de eerste verdieping bijna klaar. Om dit mogelijk te maken, is zelfs de originele gevel circa vier meter naar buiten verplaatst. In de laatste week van juli worden ze in gebruik genomen, als alles volgens plan verloopt. In het laatste kwartaal van 2019 ronden we ook het werk af aan de nieuwe loopbrug en de roltrappen naar de tweede verdieping.

Tijdelijk Security Filter

In het Tijdelijk Security Filter (TSF) op het Cockpitplein ligt een nieuwe tegelvloer en zijn de installateurs bijna klaar met het plaatsen van onder meer kabelgoten en sprinklers. Op dit moment plaatsen we de wanden van de ondersteunende ruimtes en maken een voorzichtige start met de inkoop van de inrichting. Onderwijl werkt het ICT-team aan het in gang zetten van de verhuizing van apparatuur en securitysystemen vanuit de terminal. Op 1 oktober moet alle apparatuur in het TSF immers vlekkeloos draaien.

Genoeg te doen rond de mezzanine

Rond de mezzanine (de nieuwe tussenverdieping in Vertrek 1) zijn we lekker aan het slopen en ontmantelen: het voormalig bedrijfspersoneelsrestaurant, de oude Swissportlounge en voormalige HMS- en securitykantoren. Voor de vide, aan de achterkant van de mezzanine, zijn de installaties inmiddels geplaatst en klaar voor de betonstort tijdens de zomer. Daarnaast zijn we bezig met de voorbereidingen voor de roltrap en lift, die straks de passagiers naar de mezzanine brengen. Op Plaza-niveau hebben we daarvoor nu een flink stuk werkgebied afgezet.

Doorwerken tijdens bouwvak

Tijdens de bouwvak werken we vrolijk door, van betonstort in de vide en werkzaamheden in Privium-lounge tot de werkvoorbereidingen voor het TSF om de overdracht per 1 oktober in goede banen te leiden en de verhuizing van ICT-apparatuur. We liggen op schema, en dat willen we natuurlijk graag zo houden.