Nieuws: Transview tegen de grond

Gepubliceerd op: 1 februari 2018

We breken het Transview-gebouw op Schiphol af. Inmiddels is de bruine gevel verleden tijd en verdwijnt het gebouw met ongeveer twee verdiepingen per week. Eind februari moet de sloop klaar zijn en wordt het terrein leeg opgeleverd. Er ontstaat dan ruimte voor het nodige kabel- en leidingwerk voor de nieuwe pier en terminal.

Stof- en asbestvrij

Een uitdaging bij de sloop van Transview, waren de voegen in de gevel. Daar zat asbest in. Het bouwgebied werd tijdelijk uitgeroepen tot restricted area en er golden strenge eisen voor de sanering. Inmiddels is dit achter de rug. De afgelopen tijd is alle asbest afgevoerd, dus het puin dat vrijkomt is veilig. Dat zal sowieso meevallen, want de steigers worden voorzien van doeken en sloopkraan worden voorzien van doeken en een sproei-installaties. Zo blijft de omgeving zoveel mogelijk vrij van stof.

Van dak tot fundering

Het sloopwerk van Transview gebeurt van boven naar beneden. Op dit moment worden rondom het gebouw de steigers geplaatst die de omgeving veilig houden als het betonnen casco wordt gesloopt. Dat laatste duurt niet lang meer: op 2 februari komt de sloopkraan. Als het weer meezit en het werk verloopt volgens planning, dan is eind februari het hele gebouw verdwenen – van dak tot fundering.