Nieuws: Swissport Businessclass Lounge verhuisd én vernieuwd

Elk nadeel heb z’n voordeel. Vanwege de herinrichting van Vertrek & Lounge 1 moest de businessclass lounge van Swissport verhuizen. Daardoor kon deze op de nieuwe locatie op de 3e verdieping van Terminal 1 ook helemaal in een nieuw jasje worden gestoken. Afgelopen vrijdag 1 februari is de geheel vernieuwde Swissport lounge opgeleverd én die zaterdagochtend voor klanten in gebruik genomen.

Gepubliceerd op: 3 februari 2019

Van oud naar nieuw

Op de plek waar nu de nieuwe Lounge is verrezen, zat vorig jaar nog een restaurant (Touchdown). Daar startte ruim een jaar geleden de sloop en daarmee de werkzaamheden voor de herontwikkeling van Vertrek & Lounge 1. De plek is één van de oudste stukjes van Schiphol en dit bracht dus wel de nodige uitdagingen met zich mee. Oude installaties en verouderde bouwkundige aspecten moesten worden vervangen door moderne oplossingen. Er was ook flink wat hijswerk nodig om alle materialen voor de nieuwe inrichting op de juiste plek te krijgen. Dat vroeg om goede afstemming met alle betrokken partijen. En het resultaat mag er wezen!

Dánica Hooi (Projectmanager): “We hebben met zijn allen keihard gewerkt om de realisatie mogelijk te maken en het harde werken wordt nu beloond met een prachtige lounge waar ook Swissport zeer tevreden mee is. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.”

Op de groei gebouwd

De nieuwe Businessclass Lounge van Swissport is ontworpen door D/Dock. De lounge wordt wekeleijks door circa 5000 passagiers per week gebruik en dit aantal blijft stijgen. Daarom hebben ze in het ontwerp rekening gehouden met groei en ruimte gemaakt voor vijftig extra zitplaatsen

Feestelijke opening: 7 maart

Over circa twee weken wordt ook de nieuwe Star Alliance Lounge opgeleverd. Dit worden de buren van Swissport. Om de opening van beide Businessclass Lounges te vieren, wordt op 7 maart een gezamenlijke opening georganiseerd door Swissport, Star Alliance en Schiphol.