Nieuws: P2 gaat plat

Per 1 oktober is parkeergarage P2 gesloten. Ruim 3200 parkeerplekken maken plaats voor de bouw van een nieuwe pier en terminal. Sloopkogels komen daar niet aan te pas: de komende maanden wordt de garage stap voor stap gedemonteerd. In de maand oktober gaan we ‘proefslopen’. In november start het echte werk.

Parkeergarage P2 gaat plat

Gepubliceerd op: 29 september 2017

Vanwege nieuwe pier en terminal

We bouwen een nieuwe pier en terminal op Schiphol, zodat je ook in de toekomst soepel en snel je vlucht kunt halen. Maar de ruimte op de luchthaven is beperkt. Daarom offeren we parkeergarage P2 op om meer plaats te creëren. Vanaf 1 oktober is P2 gesloten. Natuurlijk bieden we je goede alternatieven om je auto ergens anders te parkeren.

Nieuwe parkeermogelijkheden

Als je korter dan 48 uur wilt parkeren, kun je voortaan terecht in P1 kort parkeren. Wil je langer dan 48 uur je auto kwijt? Dan ben je welkom in P3 of bij de splinternieuwe P6 Valet Parking. Je parkeert dan dichtbij de terminal, geeft je sleutels af en wij parkeren je auto voor je. Als je terugkomt van je vlucht, staat je auto weer voor je klaar. En dat allemaal voor hetzelfde tarief als je gewend bent van P2.

Bekijk de nieuwe parkeermogelijkheden op Schiphol

Zoveel mogelijk hergebruiken

Duurzaamheid en recycling vinden we belangrijk. Daarom gaan we onder andere de 1.500 betonnen liggers uit P2 hergebruiken als funderingsmateriaal voor diverse bouwprojecten op Schiphol. De verlichting van P2 zien we terug op de Logistic hub . Ook andere materialen zoals slagbomen, betaalautomaten en laadpalen krijgen elders op Schiphol een tweede leven.