Nieuws: Op en rond de mezzanine

In de zomer van 2020 openen we de mezzanine met de eerste zes securitylanes. Werk aan de winkel dus! Dit betekent: strak plannen en buffelen op en rond deze nieuwe tussenvloer. Maar: we hebben er het volste vertrouwen in! Zeker als je bedenkt wat we nu al in een jaar tijd hebben bereikt: vorig jaar moesten wij het staal nog Vertrek 1 in hijsen, nu is er een volwaardige tussenverdieping zichtbaar. Hoe staan de zaken er nu voor?

Gepubliceerd op: 14 oktober 2019

First things first: slopen

Afgelopen weken hebben we voornamelijk gesloopt. Bij het centrale stijg-/daalpunt op de begane grond staat La Place Express al een poosje in de stofschotten. We verwijderen er containers vol aan kabels en leidingen, zodat we straks het staal kunnen plaatsen voor de nieuwe (rol)trap en lift op deze plek.

Ook slopen we gebieden rond de mezzanine, zoals de plek waar het voormalige Bedrijfsrestaurant (BPS) zat, zodat deze ruimte straks vrij is voor de nieuwe securitylanes. Het restaurant is bijna onherkenbaar. Afgelopen weken is de inrichting compleet verwijderd, inclusief bijna de hele betonvloer.

De ruimte van de oude Swissportlounge (in Lounge 1) voegen we straks bij de KLM Businessclass Lounge. Hier hadden we al flink wat gesloopt, zoals het interieur, de keuken, de toiletten en installaties. Nu ligt de focus op het verwijderen van de vloer, kabels en leidingen.

En weer (op)bouwen!

Maar het leuke van slopen is dat er iets prachtigs voor in de plaats kan komen. In Vertrek 1 bouwen we al aan een nieuwe (rol)trap en lift. Deze verbindt straks Vertrek 1, de mezzanine en Lounge 1 met elkaar. In Aankomst 1 en de Privium lounge verplaatsen we op dit moment vele installaties, zodat we daar de sparingen voor deze nieuwe (rol)trap en lift kunnen maken.

Ook tussen Vertrek 1 en 2 is de gevel voor een groot deel afgezet en werken we aan een nieuwe (rol)trap en lift. Via deze route kunnen passagiers zonder ruimbagage straks direct de mezzanine op, richting security.

De komende tijd werken we stevig door aan de voorzieningen die straks nodig zijn om het nieuwe securityfilter op de mezzanine te kunnen openen. We kijken ernaar uit!