Nieuws: Mezzanine wordt in beton gegoten

De bouw van de mezzanine verloopt voorspoedig. De ondergrond en alle installaties zoals de bekabeling en sprinklers zijn aangelegd. En alles werkt! Nu kunnen we deze week dus beton storten. Een zware klus.

Gepubliceerd op: 8 maart 2019

Storten in vier fases

We leggen de nieuwe betonvloer in vier fases. De voornaamste reden is dat de totale vloer zo’n 900 vierkante meter groot is. Dit betekent dat we in totaal ruim 160 kubieke meter beton op de vloer storten. Daarvoor gebruiken we 16 betonmixers en een betonpomp, met daaraan een kleine 100 meter betonslang. Daarmee brengen we het beton naar de plek waar we het verwerken. Vervolgens moeten we alles nog vlak afwerken. Het kost teveel tijd om dat allemaal in één keer te doen. Het beton is dan al te hard. Daarom werken we in vier fases van ongeveer veertig kubieke meter per stort.

Strak schema

Ons tijdschema ziet er strak uit. We storten het beton in de avonduren. We beginnen dan om 20.00 uur met alle voorbereidingen. Vervolgens storten we van 21.00 uur tot 01:00 uur. Het uur daarna besteden we aan opruimen en schoonmaken van Vertrekhal 1, zodat reizigers ‘s ochtends weer nietsvermoedend hun vlucht kunnen pakken.