Nieuws: Links- en rechtsom in Vertrek 1

Herindelen van ruimtes, nieuwe stijg- en daalpunten, nieuwe horeca- en vergaderruimtes: we blijven stevig doorwerken in Vertrek 1. Soms denk je dat de boel even stilligt, maar schijn bedriegt: achter stofschotten en in de directe omgeving van de vertrekhal blijven we aanpoten om de herontwikkeling van Vertrek 1 tot een succes te maken. Een overzicht.

Gepubliceerd op: 31 januari 2020

Nieuwe en oude (rol)trappen

De mezzanine, die mooie nieuwe tussenvloer, wacht met open armen op de nieuwe securitylanes. Maar securitylanes hebben ook goede aan- en afvoerroutes nodig, dus ligt hierop nu de focus. We zijn inmiddels gestart met de sloop van een roltrap. Deze was onderdeel van de (inmiddels oude) route naar het Panoramaterras.

Voor passagiers geldt vaak het motto: hoe sneller hoe beter. Aan die wens komen we tegemoet: bij de gevel in Vertrek 1 komt binnenkort een nieuwe roltrap en lift, zodat passagiers zonder ruimbagage straks meteen kunnen doorlopen naar de security op de mezzanine. In de komende weken starten we met de lift- en roltrapsparing. Hiervoor wordt ook een stuk van de gevel vernieuwd. We verwijderen hiervoor nu het asfalt en bouwen daarna de nieuwe gevel van buitenaf weer op.

KLM Crown Lounge Europa

Hetzelfde oppervlak, maar toch meer ruimte? Bij de verbouwing van de KLM Businessclass Lounge (Crown Lounge Europa) gaat dat lukken. De werkzaamheden zijn daar nu in volle gang. Aan de ene zijde komt minder ruimte om plaats te maken voor nieuwe roltrappen en een lift; aan de andere zijde voegen we ruimte toe. Door de ruimte slimmer in te delen, komen er straks meer zitplekken voor reizigers. De look & feel van de loungeruimte blijft hetzelfde.

Koffie bij Panoramaterras

Hoog en droog van het uitzicht op de luchthaven genieten: dat kan binnenkort. Op de derde verdieping van Vertrek 1 werken we door aan de nieuwe horeca- en vergadergelegenheid. We zijn inmiddels gestart met de eerste opbouwwerkzaamheden, zoals het plaatsen van installaties en wanden.