Nieuws: Krabbels staan! Zij gaan aan de slag op de pieren F en G

Zij gaan aan de slag op de pieren F en G

Gepubliceerd op: 20 november 2017

Strukton, Lensvelt en ISSOS: deze bedrijven zijn dit en volgend jaar regelmatig te vinden op Schiphol. Nu officieel. Op maandag 13 november werden hun contracten getekend. De bedrijven gaan zorgen voor een nieuwe, moderne uitstraling van de F-pier en een deel van de G-pier.

Upgrade Pieren F en G

De afgelopen tijd is al veel gebeurd op de Pieren D tot en met G, die tot eind 2021 in een nieuw jasje worden gestoken. Zo zijn de gate boardinggebieden aangepakt en is er een proefopstelling geplaatst om de nieuwe sfeer en uitstraling te proeven. De upgrade van de F-pier en een deel van de G-pier is het volgende grote deelproject. Als die klaar zijn, volgen D en E.

Drie nieuwe samenwerkingen

Met de ceremoniële contractondertekeningen gaan drie samenwerkingen officieel van start:

  1. Strukton: coördinerend aannemer, zowel bouwkundig als installatietechnisch
  2. Lensvelt: luxe meubilair
  3. ISSOS: maatwerk interieurbouw

De ondertekening van de contracten is geen papieren tijger: de werkvoorbereiding start direct.

Blik vooruit

Zoals het ernaar uitziet, wordt binnenkort de lege gate F2 ingericht als bouw- werk- en opslagplaats. Daarna worden de G-pier en F-pier in ongeveer 40 fases aangepakt. De veranderingen worden daardoor geleidelijk zichtbaar en de overlast blijft beperkt. Als reiziger merk je vooral de voordelen. Nieuw sanitair, een klein commercieel plein bij G7, prachtige wanden en een groot commercieel plein met volop horeca en retail in het hart van de F-pier. Ook fijn: een groot en comfortabel zit- en wachtgebied in de vide achterin de F-pier.

Lees meer over het project Upgrade Pieren