Nieuws: KAAN Architecten ontwerpen nieuwe terminal

Welkom aan boord! Na de ontvangst van vele prachtige ontwerpen, heeft Schiphol ervoor gekozen de nieuwe terminal te laten ontwerpen door KAAN Architecten. “Dit ontwerp sluit aan bij het DNA van Schiphol.”

Gepubliceerd op: 12 september 2017

Nieuwe terminal

De nieuwe terminal die KAAN Architecten, in samenwerking met ABT, Estudio Lamela and Ineco ontwerpt, opent in 2023 de deuren en biedt jaarlijks ruimte aan 14 miljoen passagiers. Het gaat om een aanbouw aan vertrek en aankomst 1 en is dus een uitbreiding van de bestaande terminal. Hiermee houdt Schiphol vast aan het idee van één terminal.

Natuurlijke eenvoud

De laatste keer dat Schiphol de terminal permanent uitbreidde, was in 1993 met de huidige vertrek- en aankomsthallen 3 en 4. Nu nog steeds is functionaliteit prioriteit op de luchthaven. Het ontwerp voor de nieuwe terminal sluit daar naadloos op aan. Overvloedig daglicht, eenvoud en ruimtelijkheid. KAAN Architecten: “Functionaliteit is de echte essentie van het DNA van Schiphol. In dit geval betekent dat comfort, dagelijks gebruiksgemak en doeltreffendheid. Dit alles leidt tot een natuurlijke eenvoud."

DNA van Schiphol

President-directeur Jos Nijhuis van Schiphol: “Dit ontwerp sluit inderdaad aan bij het DNA van Schiphol. Dat is de belangrijkste reden waarom de jury voor dit ontwerp koos. Het ontwerp draagt bij een goede reisbeleving, een uitstekend reisproces, onze duurzame ambities en is toekomstbestendig. We kijken ernaar uit straks de luchtvaartmaatschappijen en reizigers te ontvangen in de nieuwe terminal en aansluitende nieuwe pier.”

Meer weten?
Lees het hele persbericht