Nieuws: Hoera! Architect en Schiphol tekenen voor nieuwe terminal

Royal Schiphol Group heeft medio november het contract getekend met de architect die verantwoordelijk is voor de nieuwe terminal. Een bijzonder moment. De nieuwe terminal wordt nu officieel gebouwd door KL AIR: een samenwerking tussen KAAN Architecten, ABT, Estudio Lamela en Ineco.

Architect en Schiphol tekenen voor nieuwe terminal

Gepubliceerd op: 20 november 2017

Feestelijke vrijdagmiddag

De nieuwe terminal op Schiphol wordt strak, licht en biedt vanaf 2023 ruimte aan miljoenen extra reizigers per jaar. Kaan Architecten wonnen de aanbesteding en werken de komende jaren samen met ABT, Estudio Lamela en Ineco. Birgit Otto tekende namens Schiphol het contract met de terechte winnaars.

Gezonde ontwikkeling van de luchthaven

Schiphol is ontzettend blij dat een team van dit kaliber komt helpen met de bouw van de nieuwe terminal. “Dat belooft een hele nieuwe toekomst”, zegt Birgit. “Een toekomst met moderne winkels, restaurants en luchtvaartfaciliteiten. De samenwerking met KL AIR is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van onze luchthaven. De extra ruimte en faciliteiten zullen niet alleen onze reizigers verrukken, maar bieden ook de nodige plaats voor toekomstige groei."

Lees meer over de nieuwe pier en terminal