Nieuws: Bucketlist HT1 in 2020

Ook in 2020 staat er weer het een en ander op de bucketlist van Vertrek & Lounge 1 (HT1). Van de opening van een nieuwe horeca-hotspot en de eerste securitylanes op de mezzanine tot de oplevering van de KLM Businessclass Lounge en een nieuw stijg- en daalpunt in Vertrek 1. Een overzicht.

Gepubliceerd op: 31 januari 2020

Hotspot Panoramaterras

De nieuwe route naar het Panoramaterras is inmiddels open en veel mensen weten hun weg te vinden naar deze hotspot van luchthaven Schiphol. Maar er staat meer op stapel: vanaf het Panoramaterras kun je de werkzaamheden al zien in de binnenruimtes.

In het eerste kwartaal openen we daar onder meer een nieuwe horecagelegenheid. Reuze fijn voor de vliegtuigspotters, die straks ook met een kopje koffie of een heerlijke lunch kunnen genieten van het uitzicht. Daarnaast openen we een nieuwe vergaderruimte in de buurt van het terras.

KLM Businessclass Lounge

Meer ruimte of slimmer concept? In het eerste kwartaal van dit jaar voltooien we de werkzaamheden in de KLM Businessclass Lounge (Crown Europa). Aan de ene kant leveren ze een stuk ruimte in, aan de andere kant krijgen ze er een stuk bij. Door een slimmere indeling zorgen we met hetzelfde oppervlak voor meer ruimte met meer zitplekken voor bezoekers. De look & feel blijft in de bestaande stijl.

Snel buitenom

De oplevering van de gloednieuwe trap en roltrap in Vertrek 1 bij de gevel nadert met rasse schreden. Je ziet hier al flink wat stofschotten staan. Ongeveer halverwege dit jaar ronden we de werkzaamheden af. Straks kunnen passagiers die thuis hebben ingecheckt en geen ruimbagage hebben direct de mezzanine op, richting security.

Mezzanine in gebruik

Het duurt even, maar dan heb je ook wat: dit jaar openen we de securitylanes op de mezzanine. De planning is nog onzeker, maar het ziet ernaar uit dat we na de zomer de eerste passagiers in het nieuwe securityfilter kunnen ontvangen. Een mijlpaal van formaat natuurlijk! Eind 2020 moet het volledige securityfilter op de mezzanine in gebruik zijn. Werk aan de winkel dus!