Nieuws: Aanbesteding werkpakket 3, 5 en 6b

We hebben een 3, we hebben een 5, we hebben een 6 b… bingo! Waar dit over gaat? Aanbestedingen natuurlijk. Onder andere voor de uitbreiding en bouw van de mezzanine. En de liften en roltrappen waarmee passagiers straks naar Lounge 1 kunnen. Op 31 juli werd bekend dat Volker Wessels Bouw Schiphol en Engie de aanbesteding voor de werkpakketten 3, 5 en 6b wonnen.

Gepubliceerd op: 29 augustus 2018

Wie kreeg de opdracht?

Het consortium van Volker Wessels Bouw Schiphol en Engiewerkt samen onder de naam ‘Operations First.’ Die geeft weer wat voor Schiphol het belangrijkst is in de uitvoering: zo min mogelijk overlast voor passagiers. Door een slimme manier van plannen, weten deze aannemers de overlast voor reizigers tot een minimum te beperken.

Wat gaan ze doen?

Met de eerder genoemde trappen, liften en uitbreiding van de mezzanine zijn de aannemers er nog niet. Binnen de aanbestedingsopdracht valt ook het functievrij maken van het bestaande securityfilter, gedeeltelijke verplaatsing van de KLM Businessclass lounge en de bouw van een toiletgroep en een PRM Lounge. Ook wordt er een personeels- en crewfilter gebouwd met een ingang vanuit de vertrekhal.

Wanneer beginnen ze?

Dit najaar maken Volker Wessels Bouw Schiphol en Engie al een begin met de uitbreiding van de mezzanine. Het grootste deel van de werkzaamheden wordt begin 2019 uitgevoerd.

Meer over dit project