Parkeer slim met Schiphol P+R: Op naar Amsterdam!

Een dagje naar Amsterdam met de auto? Dan ben je al snel even bezig met het vinden van een parkeerplek. Heb je daarnaast geen zin om te moeten navigeren in the hustle and the bustle van Amsterdam? Dan hebben wij de oplossing met Schiphol P+R: 24 uur parkeren voor maar € 15,- en in 20 minuten op het Museumplein met de snelbus.

Reserveer nu

Let op: De ingegeven tijd van de reservering mag niet meer dan 24 uur zijn

De voordelen

  • In 20 minuten op het Museumplein
  • Elke 7 min. een snelbus richting Amsterdam
  • Gratis busvervoer tot 2 personen
  • Gunstige ligging aan de snelweg

Zo werkt Schiphol P+R

Van november t/m maart is parkeerterrein P4 op Schiphol jouw springplank naar Amsterdam. Dit beveiligde terrein is goed bereikbaar vanaf de A4 en de A9. Zo vermijd je de drukke wegen in en om Amsterdam, en ben je met de snelbus binnen no-time op het Museumplein.

Reserveren verplicht

Op onze website boek je eenvoudig een parkeerplek voor Schiphol P+R. Na betaling ontvang je een bevestiging via e-mail. Dit is ook je toegangsbewijs voor de snelbus, dat je bij instappen kunt laten zien vanaf je smartphone. In dat geval is printen dus niet nodig.

Gratis snelbus naar Amsterdam

Je reservering geldt ook als snelbus-retourticket voor maximaal twee personen. De overdekte halte Knooppunt Schiphol Noord ligt op 5 minuten lopen van het parkeerterrein, waar bus 397 iedere 7 minuten richting Amsterdam vertrekt. ’s Nachts tussen 00:00 en 05:00 heet deze lijn N97. Je kunt uit- en instappen bij Museumplein, Elandsgracht en Leidseplein. Kijk op de site van Connexxion voor de actuele tijden.

In- en uitrijden met kentekenherkenning

Bij de reservering geef je het kenteken van je auto op. Wanneer je het parkeerterrein wilt oprijden, wordt je nummerplaat gescand en gaat de slagboom automatisch omhoog. Let op: neem wel je parkeerkaart uit voordat je doorrijdt, want deze heb je nodig bij het uitrijden.

Tarieven Schiphol P+R

Met een reservering voor Schiphol P+R kun je 24 uur parkeren voor maar € 15,-. Dat is dus minder dan € 0,65 per uur. Bovendien is het bedrag inclusief busvervoer voor maximaal twee personen. Sta je er langer dan 24 uur? Dan betaal je € 37,50 per dag extra.

Veelgestelde vragen

Ik heb een reservering, maar wil inrijden met een ander kenteken. Wat nu?

Dit is snel geregeld. Ga naar deze site, log in met je e-mailadres, postcode en reserveringsnummer en pas je kenteken eenvoudig aan.

We zijn met meer dan twee personen. Hoe werkt dat met de snelbus?


Je reservering is goed voor maximaal twee retourtickets. De rest moet in de bus een kaartje kopen. Een retourtje naar het Museumplein kost ongeveer € 5 per persoon.

Wat als ik langer dan 24 uur blijf staan?

Je kunt maximaal 24 uur voordelig parkeren op Schiphol P+R. Daarna betaal je € 37,50 per dag. Dit bedrag reken je af bij de betaalautomaat op het parkeerterrein. Gebruik hiervoor de parkeerkaart die je bij het inrijden hebt uitgenomen.

Kan ik meerdere keren op de bus stappen?

Nee. Je busticket is een retourticket. Hiermee reis je van en naar Schiphol. Je bent vrij om te kiezen waar je uitstapt in Amsterdam. Opstappen richting halte knooppunt Schiphol Noord doe je op één van de haltes van lijn 397/N97 in Amsterdam. Je busticket is geen hop-on/hop-off-ticket.

Hier vind je Schiphol P+R

Van november t/m maart is parkeerterrein P4 te gebruiken als Schiphol P+R. Stel je gps in op de Loevesteinse Randweg, Badhoevedorp. Of volg op de luchthaven de borden naar Lang Parkeren en P4 Lang Parkeren.