Wat te doen voor kids: Zo hou je ze tevreden

Reis je met kinderen? Schiphol zorgt er samen met jou voor dat ze een te gekke tijd hebben op de luchthaven en genoeg te doen hebben. Zo kunnen ze uitgeraasd en ontspannen het vliegtuig in, op naar jullie avontuur.

Aanraders:

 • NEMO (Holland Boulevard)
  NEMO op Schiphol is net zo leuk als het NEMO Science Museum in hartje Amsterdam, maar dan wat kleiner. Ga aan de slag met acht interactieve opstellingen en kom meer te weten over technologie en wetenschap door zelf proefjes uit te voeren. Zo kun je geluidsgolven zichtbaar maken, elektriciteit temmen en je gezicht mixen met dat van iemand anders.
 • Vliegtuig speeltoestel (Lounge 2)
  Voor alle kinderen die weleens willen weten hoe het is om piloot te zijn, hebben we samen met KLM een cool en kleurrijk speelvliegtuig ontworpen. Terwijl de rest van de familie vanaf de omliggende picknick- en spelletjestafels een oogje in het zeil houdt, rennen, vliegen en springen de kids vrolijk in het rond. Beklim het speeltoestel op de eerste verdieping van Lounge 2.
Levensgrote knuffelbeer
 • Levensgrote knuffeldieren (Holland Boulevard)
  Free hugs op Schiphol! Kinderen kunnen hun lol op met de enorme knuffeldieren van kunstenaar Florentijn Hofman. Laat ze lekker klauteren, dollen en natuurlijk gewoon knuffelen, terwijl jij een plekje in de buurt van de knuffeldieren zoekt en geniet van het geweldige uitzicht op het platform.
 • Airport Park (Lounge 1)
  De groenste hotspot van Schiphol en de enige plek na de paspoortcontrole waar je nog naar buiten kunt om een luchtje te scheppen. Kinderen kunnen hier lekker hangen in de loungestoelen of zitzakken. Op de speciale hometrainer kunnen ze al hun energie kwijt. En dan laden ze je elektrische apparaten meteen op!
Doorkijk bagageband
 • Doorkijk bagageband (Lounge 2)
  Elk jaar verwerken onze hypermoderne bagagesystemen tientallen miljoenen koffers. Wil je weten hoe dat werkt? Ga naar de roltrappen in Lounge 2 en kijk door het venster in de vloer. Wees niet bang, het is niet te missen. Wel goed naar beneden kijken hé!
 • Speelgoed bij Let’s Play & Toys (Lounge 2 en 3 - Lounge 1)
  Laat je kind lekker onbekommerd plezier maken en creatief bezig zijn met het beste, mooiste en uitdagendste speelgoed van Schiphol. Of verras ze bij thuiskomst met een heerlijke knuffel of spannend spel: leuk voor elk kind! Bij zowel Let’s Play als bij Toys, heb je volop keus uit het leukste speelgoed.