In het terminalgebouw met de assistent: Wat kun je verwachten

Nieuwe assistent

In het terminalgebouw ontmoet je de volgende assistent die je verder begeleidt door het terminalgebouw. Hij of zij heeft een rolstoel bij zich, je kunt er ook voor kiezen om te lopen. Op sommige pieren rijden we met elektrische caddy’s waar je op kunt plaatsnemen.

Caddy

Het kan zijn dat je de caddy deelt met andere passagiers. Heb je een formele begeleider en is hij of zij aangemeld? Dan mag hij of zij mee op de caddy. Overige medereizigers kunnen alleen mee op de caddy als er genoeg plaats is. Is dit niet het geval, dan zal de assistent met je medereizigers een afspraak maken om elkaar later weer te treffen.

Paspoort- en securitycontrole

Je passeert met je begeleider de securitycontrole. Afhankelijk van je luchthaven van vertrek en bestemming passeer je ook de paspoortcontrole. Bij de securitycontrole word je zelf gecontroleerd, evenals je eventuele medicijnen, medische hulpmiddelen en bijbehorende papieren. Dit kan wat extra tijd kosten.

Centrale wachtruimte (Assistance Lounge)

Heb je meer dan drie uur de tijd voordat je volgende vlucht vertrekt, dan brengt onze assistent je met de caddy (of in je eigen rolstoel) naar de Assistance Lounge. In deze lounge wacht je op je volgende vlucht. Assistenten zijn aanwezig om je helpen. Vlakbij de Assistance Lounge zijn winkels, bars, restaurants en mindervalidentoiletten. Je assistent spreekt met je af hoe laat je weer wordt opgehaald om naar de gate van je volgende vlucht te gaan.