Vlucht gemist, wat nu?

Wat enorm vervelend dat je je vlucht gemist hebt. Je vraagt je vast af wat je nu het beste kunt doen. We helpen je daar graag bij.

Wat is er gebeurd?

Door een tekort aan personeel kunnen er op drukke dagen in de terminal lange wachtrijen ontstaan. Soms zelfs zo lang, dat passagiers te laat bij de gate arriveren en hun vlucht missen. Luchtvaartmaatschappijen wachten altijd zo lang mogelijk met vertrekken om zoveel mogelijk passagiers die al ingecheckt zijn mee te kunnen nemen. Maar ze kunnen het vertrek niet oneindig uitstellen. Als ze niet langer kunnen wachten, sluit de gate en wordt de bagage van passagiers die nog niet aan boord zijn uit het toestel gehaald. Helaas is dat voor jou op dit moment aan de orde.

Vandaag alsnog vliegen

Hoe nu verder? Het is mogelijk dat er later vandaag nog een vlucht vertrekt naar jouw bestemming. Is dat het geval? Neem dan contact op met de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert om na te vragen of je je ticket kunt omboeken.

Wat als je bagage hebt ingecheckt?

Als er vandaag geen vluchten meer naar jouw bestemming vertrekken, heeft het geen zin om op Schiphol te blijven. Je kunt daarom het beste de luchthaven verlaten. Reis je met ruimbagage en heb je die eerder vandaag ingecheckt? Dan hangt het af van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt of je je bagage kunt ophalen in de bagagehal of dat deze in de bagagekelder blijft voor een volgende vlucht waarop je mogelijk wordt overgeboekt. Bij de balie van je bagage-afhandelaar in de bagagehal kan je navragen wat de status van jouw ingecheckte bagage is. Volg hiervoor de borden naar de bagagehal waar jouw afhandelaar actief is:

  • Bagagehal 1 (bagageband 2 - 7): Swissport, Viggo en AviaPartner.
  • Bagagehal 2 (bagageband 8 - 13): KLM.
  • Bagagehal 3 en 4 (bagageband 15 - 22): KLM en alle andere servicedesks.

Wil je weten welke bagage-afhandelaar jouw vlucht afhandelt? Dat vind je op de informatiepagina van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt.

Vlucht omboeken

Heb je je bagage afgehaald of reis je alleen met handbagage? Dan kun je nu het beste naar huis of naar je hotel gaan om van daaruit je vlucht om te boeken. Dat kan op twee manieren:

  • Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Klik hier voor de contactgegevens.
  • Heb je bij een reisorganisatie geboekt? Neem dan met hen op voor het omboeken van je vlucht.