Met cadeaus het vliegtuig in?: 5 Waanzinnig slimme (kerst)inpaktips

Weet jij hoe het zit met het meenemen van kerstcadeaus in je handbagage? Check hieronder onze tips en ga goed voorbereid op reis de feestdagen in! Let’s wrap it up!

Tip 1: pak je cadeaus niet vooraf in

Wacht voordat je aan de slag gaat met cadeaupapier, vooral als de cadeautjes in je handbagage gaan. Als het item niet herkend wordt door de securityscanner, is er een grote kans dat het presentje uitgepakt moet worden ter controle. Zonde van de tijd of moeite! Stop het daarom in een cadeauzakje met tissuepapier of in een versierde geschenkdoos die gemakkelijk geopend en gesloten kan worden.

Tip 2: hou de sneeuwbollen (snowglobes) klein maar fijn

Zelfs dit souvenirtje vol vreugde en verwondering mag niet te groot zijn. Je sneeuwbol mag niet meer dan 100 ml (zuivere vloeistof) bevatten en niet groter zijn dan ongeveer een tennisbal. Bovendien moet het bolletje van de snowglobe in een hersluitbare plastic zak met de rest van de vloeistoffen. Mocht de sneeuwbol groter zijn, dan moet het bij je ingecheckte bagage.

Tip 3: pas op met kerstbomen en kerstkransen

Zou het niet leuk zijn om die Canadese spar mee naar huis te nemen als origineel kerstcadeau? Of die feestelijke (niet-eetbare) kerstkrans van de markt in Praag met een extra voor de buren? Leuk idee, maar de douane is er niet happig op. Per persoon is slechts een boom of krans toegestaan en alleen maar als het uit een EU-land komt. Kerstbomen mogen ook niet langer zijn dan 3 meter.

Tip 4: controleer je speelgoed

Of het nu magnetisch, elektronisch of gemotoriseerd is, het meeste speelgoed mag mee in je handbagage of ingecheckte bagage. Toch is het slim om contact op te nemen met je specifieke luchtvaartmaatschappij om te bevestigen dat je speelgoed zonder problemen mee mag. Een speelgoedpistool dat niet van echt te onderscheiden is, moet als ruimbagage worden ingecheckt.

Tip 5: doe je kerstaankopen op schiphol

Waarom van tevoren shoppen als je het ook op het vliegveld kan doen? Geniet op Schiphol van exclusieve kerstaanbiedingen en vind de perfecte kerstgeschenken, ingepakt met ons unieke cadeaupapier en gepersonaliseerde kaartjes. Daarnaast ontvang je bij besteding van €75 op Schiphol een magisch en exclusief kerst ornament van het Oer-Hollandse merk Vondels helemaal gratis. Ontdek de vier unieke Schiphol ornamenten direct!

Met deze tips ga je goed voorbereid op je reis en kan je optimaal genieten van alles wat Schiphol te bieden heeft tijdens de feestdagen. Proef de feestelijke sfeer en ontdek alle hartverwarmende evenementen tijdens de feestdagen.