Verwerking van gegevens: Click & Collect

Welke persoonsgegevens verwerken wij?
Met Click & Collect is het mogelijk om vooraf producten te bestellen, welke je voorafgaande aan je vlucht kan ophalen bij de betreffende winkel. Hiervoor verwerkt Schiphol de volgende gegevens: naam, postcode, stad, land, e-mailadres, telefoonnummer, vluchtnummer en vertrekdatum. Deze gegevens vul je zelf in op de Schiphol Click& Collect Website

Waarom verwerken wij jouw persoonsgegevens?
Schiphol verwerkt deze gegevens om een bevestiging te sturen van je bestelling. En om je een notificatie te sturen op de dag van je vlucht. Tevens geeft Schiphol jouw bestelling en gegevens door aan de winkel waarbij je de bestelde producten kan ophalen op de dag van je vertrek. Eventueel kan Schiphol je benaderen voor onderzoeksdoeleinden. Schiphol heeft hiervoor een gerechtvaardigd belang.

Hoelang bewaren wij jouw gegevens?
De door jou verstrekte persoonsgegevens en bestelgegevens worden na 2 jaar verwijderd.

Met wie delen wij jouw gegevens?
Schiphol deelt jouw persoonsgegevens en jouw bestelling met de winkel waar je deze dient op te halen op de dag van je vlucht.

Wie is verwerkingsverantwoordelijke?
Schiphol Nederland B.V. is verwerkingsverantwoordelijk voor het verzamelen van de data op de website en het doorgeven aan de winkelier. Wanneer je jouw bestelling ophaalt bij de winkel op Schiphol en hiervoor betaalt, is de betreffende winkelier verwerkingsverantwoordelijk voor deze bestel- en transactiegegevens. Zie verder de pagina over verwerking van gegevens - winkelen.

Deze versie is van 21 december 2020.