Aankomst: Welcome back

Welkom terug op Schiphol! We helpen je graag met de voorbereiding voor je vlucht aankomt op onze luchthaven. Dus kun je hier voordat je op Schiphol landt alvast lezen wat je kunt verwachten aan coronamaatregelen, zoals testen, de gezondheidsverklaring en quarantaine. Zo ga je goed voorbereid op reis.

Test voor vertrek naar Schiphol

Land je op Schiphol, dan is het belangrijk om te checken of je net uit een hoog-risicogebied komt. Dit is een land of streek dat een rood of oranje reisadvies heeft op NederlandWereldwijd.nl. Is dat zo, dan heb je een negatieve COVID-19-testuitslag én een ingevulde gezondheidsverklaring nodig. De negatieve testuitslag moet van een NAAT(PCR)-test zijn die maximaal 12 uur oud was voordat je het vliegtuig naar Schiphol instapt. Of je moet in het bezit zijn van een negatieve sneltestuitslag van maximaal 24 uur oud bij het instappen en een negatieve NAAT(PCR)-testuitslag die maximaal 72 uur oud is bij aankomst in Nederland. Deze verplichting geldt voor alle reizigers van 13 jaar en ouder die naar of via Schiphol vliegen, dus ook voor overstappers.

Vul je gezondheidsverklaring in

Iedere reiziger die op Schiphol landt is verplicht om een gezondheidsverklaring in te vullen en mee te brengen in print of op je mobiel. Daarom adviseren we je dit te doen voor je vlucht naar Schiphol vertrekt. Je vindt de gezondheidsverklaring hier.

Checklist voor aankomende reizigers

Wat heb je allemaal nodig voor je vliegreis naar Schiphol? Check het hier:
- Bagage voldoet aan Nederlandse douaneregels
- Tickets liggen klaar
- Negatieve COVID-testuitslag is binnen en geldig voor je reis
- Gezondheidsverklaring voor je vlucht is ingevuld (print of op mobiel)
- Je paspoort en reisdocumenten liggen klaar (check geldigheid)
- Je vluchtgegevens zijn gecheckt

Als je alles hebt afgevinkt, dan ben je klaar voor je aankomst op Schiphol.

Tip!

Zoek voor meer informatie over je aankomst op Schiphol naar je vlucht op de aankomstpagina.

Wanneer je geland bent

Nadat je bent uitgestapt kan je via de paspoortcontrole (alleen voor Non-Schengen) naar de bagagehal. In de Schiphol app kan je jouw vlucht opzoeken en checken op welke bagageband je jouw bagage kunt verwachten. Fijn dat je overal op Schiphol altijd 1,5 meter afstand van elkaar houdt, elkaar de ruimte geeft en je altijd je mondkapje draagt. Wil je je even opfrissen? Alle sanitaire faciliteiten worden regelmatig gedesinfecteerd en er zijn gratis handsanitisers beschikbaar. Voel je vrij om hier gebruik van te maken.

De aankomsthal in

Nadat je je bagage hebt opgehaald, loop je via douane de aankomsthal in. Normaal zou je hier je ophaler kunnen begroeten, maar omdat we willen voorkomen dat het te druk wordt in de aankomsthal, vragen we jullie af te spreken op de parkeerplaats. Volg dus in de aankomsthal de route naar de parkeerplaats P1 of neem de bus naar parkeerplaats P3.

Moet ik in quarantaine?

De Nederlandse overheid adviseert je dringend 10 dagen in quarantaine te gaan na aankomst op Schiphol. Wil je weten hoe dit werkt, ga dan naar reizentijdenscorona.rijksoverheid.nl. Hier kan je checken wat voor jou van toepassing is. Voor een aantal reisdoelen, gebieden en landen gelden uitzonderingen op de quarantaineregels. Kijk of je tot de uitzonderingen behoort op Rijksoverheid.nl.